17 / 05 / 2024

Ahi Çelebi Cami

Ahi Çelebi Cami

2001 yılında dünyanın en eski limanlarından biri olan Eminönü'ndeki deniz ticaret merkezinin yeniden canlandırılması için çalışmalara başlanmış. TAÇ Vakfı'nın hazırladığı proje ile tarihi semt yeniden ihya edilecekmiş.

Kayseri Kahraman Çelebi Cami'nin temeli atıldı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, hayırsevere tarafından yaptırılacak Kahraman Çelebi Cami ve Hatice Çelebi Kur’an Kursu’nun temelini attı.

Trabzon Ahi Evren Cami açıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatını tamamladığı Ahi Evren Hastanesi Altı Camisi, bugün kılınan ilk Cuma namazı ile ibadete açıldı

Trabzon Ahi Evren Cami ve otopark inşaatı tamamlandı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ahi Evren Cami ve otopark inşaatı tamamlandığını müjdeledi.

Trabzon'a yeni cami inşa ediliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanında yeni bir cami inşa ediyor.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne yeni kampüs!

Kırşehir'de yaşayan hayırsever iş adımı Muzaffer Marşap, tarafından Ahi Evran Üniversitesi'ne İslami İlimler Fakültesi ve cami inşaatı yapılıyor.

Trabzon Ahi Evren Hastanesi otopark ve cami ihalesi 28 Mart’ta!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmalarına başlanılan Ahi Evren Hastanesi Altı Otopark ve Cami inşaatı ikinci ihalesi 28 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Osmancık Beylerçelebi Cami’de çalışmalar başladı!

Osmancık Belediyesi tarafından yaklaşık 1 Milyon TL’ye ihale edilen Beylerçelebi Cami Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi Projesinin çalışmalarına başlandı.

Çorum Osmancık Otobüs Terminali için imzalar atıldı!

Osmancık Belediyesi'nin 4 büyük yatırımından Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Beylerçelebi Cami Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi işinin yapım sözleşmesi imzalandı.

Osmancık Beylerçelebi Cami restore edilecek!

Osmancık Belediyesi, şehrin imajına deriştirecek yatırımlara devam ediyor. İlçenin sembollerinden Merkez Beylerçelebi Cami (Büyük Cami ya da Ulu Cami) restorasyonu ve çevre düzenlemesi ihale edildi.

Bursa'da 600 yıllık cami hizmete açıldı!

Bursa’da Sultan Çelebi Mehmet’in süt annesi Daye Hatun tarafından 600 yıl önce yaptırılan cami, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek halkın hizmetine sunuldu.

Çelebi Sultan Mehmed Cami inşaatı denetlendi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hava sıcaklığının 47 dereceyi gösterdiği öğle saatinde Çelebi Sultan Mehmed Camii inşaatını denetledi.

Antalya Çelebi Sultan Mehmed Cami'ye ilk tuğla kondu!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 7 gün 24 saat Kuran'ı Kerim okunacak Çelebi Sultan Mehmed Camii'nin duvarına ilk tuğlayı koyarak, ikmal inşaatı başlattı. Tütüncü, tuğlanın arasına mektup da bıraktı.

Çorum Osmancık Beylerçelebi Cami’nin çevre düzenlemesi yapılıyor!

Osmancık ilçesinin en büyük camisi olan Beylerçelebi Cami’nin (Büyük Cami) bahçesinde belediye tarafından çevre düzenlemesi yapılıyor.

Ahi Çelebi Cami Haberi

Ahi Çelebi Cami



Eminönü, limanını istiyor


Dünyanın en eski limanlarından biri olan Eminönü'ndeki deniz ticaret merkezinin yeniden canlandırılması için çalışmalara başlandı.


     Türkiye Anıt Çevre Turizm Değerlerini Koruma Vakfı (TAÇ), Eminönü'nde Osmanlı döneminde Yemiş Çarşısı diye anılan, günümüzde İstanbul Ticaret Odası ile Galata Köprüsü arasında kalan bölgedeki eski yapıların röleve, restorasyon ve restitüsyon projelerini çıkardı. Vakıf Başkanı Dr. M. Sinan Genim, bu alanda 1986-1988 döneminde yıkılan toplam 400 binanın yüzde 80'inin korunması gereken kültür varlığı olduğunu belirtti. Vakfın, yıkımın olduğu dönemde belediyeyi uyardığını ama dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın yapılan eleştirileri dikkate almadan tam bir kıyım yaptığını belirten Genim, ''Şimdi İstanbul'un...