02 / 05 / 2024

aidat borcu nasıl hesaplanır

aidat borcu nasıl hesaplanır

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında aidat borcunun faize binmesi durumunda nasıl hesaplanacağı ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Kiracı ev sahibine aidat borcu bırakırsa hakkında ne yapılır?

Kiracılar ev sahiplerine sıkıntı yaratıp aralarındaki ev sahibi kiracı ilişkisini zora sokabiliyorlar. Kiracıların ev sahiplerine aidat borcu bıraktığı durumlar yaşanabiliyor. Ev sahipleri peki böyle bir durumda ne yapabilirler.

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

Doların 22 gün sonra nasıl olacağı belli oldu! Dolar borcu olanlar bu rakamı görür görmez resmen yıkılacak! Hemen bakın!

ABD'de geçen hafta cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi sonucu dolar endeksi yükseldi ve dolar değer kazandı. Bu yükseliş devam edecek mi? Dolar ne kadar olacak? Doların 22 gün sonra nasıl olacağı belli oldu! 

Prim borcu olan Bağ-Kurlular EYT’ten nasıl yararlanacak? Bağ-Kur’lular nasıl emekli olacak?

EYT düzenlemesi ile milyonlarca çalışana emeklilik hakkı doğdu. Ancak SSK’lı çalışanlar ile Bağ-Kur’lu çalışanlar arasında prim gün sayısı açısından oluşan farklar kafaları karıştırıyor. Peki prim borcu olan Bağ-Kurlular EYT den yararlanabilir mi? Nasıl yararlanacak? İşte merak edilen soruların yanı

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Bugünlerde herkes bunu merak ediyor! SGK’den ‘borcu yoktur’ yazısı nereden ve nasıl alınır?

Bugünlerde herkesin merak ettiği sorulardan biri de, SGK tarafından verilen ‘borcu yoktur’ yazısının nasıl alındığı. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ‘borcu yoktur’ yazısı nasıl ve nerelerden alınabilir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı…

İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?

Vergi borcu olan vatandaşlar, “İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?” şeklinde sorulan sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar!

Vergi borcu olanların akılları karışık! Vergi borcu nasıl ödenir? İnternetten vergi borcu nasıl ödenir?

Vergi borcu olan vatandaşların akıllarına takılan birtakım sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de vergi borcunun nasıl ödendiğidir. İşte bu konuya dair diğer detaylar!

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Elektrik faturası her ay harcadığınız elektrik miktarına göre Elektrik faturanız, 25 ile 35 gün arasında oluşturulur ve abonelere ulaşır. İşte” Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” yanıtı!

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Faturalarda yazan tutar her ay düzenli olarak ödenmektedir. Ancak bazen gözden kaçabilir veyahut unutulabilir. Böyle durumlarda “Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” işte detaylar!

aidat borcu nasıl hesaplanır Haberi

aidat borcu nasıl hesaplanır

Bir sitede dairem var. Yönetim bana 4-5 sene öncesine ait aidat faizi borcu bildirdi. Bu kadar uzun zaman dilimi içinde aidat faizi olur mu? Hesabı nasıl yapılır? •T.K. 


Soruyu sormakta haklısınız. Tek başına 'aidat faizi' sözü hemen hemen hiçbir şey ifade etmiyor. Zira; birinci kural, bir borç var ise ve bu borca karşın bir miktar ödeme yapılıyor ise bu ödeme ana para ödemesi değil, kural olarak faizin ödemesidir. Sizden istenilen para faiz olarak adlandınldığına göre ana para adı altında bir ödeme yapmışsınız demektir ki bu aslında faizden silinir. Aksi halde ana para ödemesi kabul edilip faiz alacağı kalır ise faize faiz işletilmiş olur ki kural dışıdır, faize faiz işletilmez. 


Sonra; 4-5 sene önceki bir borçtan söz edildiğine göre bunun dört sene...