29 / 04 / 2024

aidat giderleri 2016

aidat giderleri 2016

Gayrimenkul sahipleri ya da kiracılarının yakındığı konuların başında gelen aidat ödenmediğinde yönetim ilamsız icra takibine başvuruyor.

Ev sahibi aidat öder mi?

Apartman ve site sakinleri ortak alanların giderleri için aidat ödemekle mükellef oluyor. Peki, kiracı varken ev sahibi aidat öder mi? Evde oturmayan ev sahibi aidat öder mi?

Konut aidatında Türkiye rekoru Beşiktaş'ta!

REIDIN’in, 2016 yılı ‘Konut Projeleri Aidat Değerleri’ yayınlandı. Rapora göre, 2016 yılının en yüksek konut aidatı rekoru, 18TL/metrekare ile İstanbul Avrupa Yakası’nın oldu.

Konut aidatının en yüksek olduğu ilçe Beşiktaş!

2016’da en fazla aidat bedelleri İstanbul Avrupa yakasındaki markalı projelerde talep edildi. En yüksek aidat bedeli metrekarede 18 lirayı buldu. Bu da 100 metrekare evde 1800 liraya denk geliyor. 3 büyük ilde en düşük aidat ise metrekare başına 0.33 lira ile Ankara’da.

4A inşaat maliyeti 2016!

Yapının mimarlık hizmetlerine esas olan sınıfı dikkate alınarak inşaat genel giderleri ile yüklenici kârı dâhil belirlenerek tespit edilen bedeller açıklandı. Peki, 4A inşaat maliyeti 2016 nedir?

Site aidatı gecikme faizi 2015!

Konut sitelerinde ortak alanların bakım, onarım ve temizlik gibi işlerin giderleri kat malikleri tarafından tahsil ediliyor. Peki, ödeme gecikirse ne kadar faiz uygulanır? İşte site aidatı gecikme faizi 2015..

Apartman giderleri kime aittir?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda apartman aidatı ile ilgili hususlara yer veriliyor. Apartmandaki ortak giderlerin malikler tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, apartman giderleri kime aittir?

Apartman aidatı ne için alınır?

Apartmanın ortak giderleri için kat maliklerinden toplanan paraya aidat deniyor. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda apartman aidatı ile ilgili hususlara yer veriliyor. Peki, apartman aidatı ne için alınır?

Apartman aidatını ödemeyen ev sahibine ne yapılır?

Apartman aidatı hükümlerine göre tüm kat maliklerinin apartman giderleri için belirlenen aidat bedelini zamanında ödemesi gerekiyor. Peki apartman aidatını ödemeyen ev sahibine ne yapılır?

Apartman yöneticisi aidat öder mi?

Apartmanda ortak kullanım alanlarının giderleri ve günlük hizmetlerin giderleri için apartman sakinlerinden belli bir oranda aidat ödenmesi isteniyor. Peki, apartman yöneticisi aidat öder mi?

Apartmanın altındaki işyeri aidat öder mi?

Apartmanda ortak alanlar için yapılan giderleri ile apartmanın günlük bakım hizmeti için malikler tarafından aidat ödenmesi gerekiyor. Peki, apartmanın altındaki işyeri aidat öder mi? Aidatı yalnız mesken sahipleri mi öder?

Apartman aidatı gecikme faizi ne kadar?

Apartman ve sitelerde ortak kullanım alanlarının giderleri ve günlük hizmetlerin giderleri için apartman sakinlerinden belli bir oranda aidat alınıyor. Peki, apartman aidatı gecikme faizi ne kadar?

Mert Yıldızhan yüksek aidat sorununa dikkat çekti!

Lüks ve markalı konutların yükselmesiyle konut tercihi değişim göstermesine karşın, bu konutların yüksek aidat giderleri konut sahiplerinin yaşamını neredeyse kira verir gibi sürdürmesine neden oluyor

Kendi evinizde kiracı olmayın!

Lüks ve markalı konutların yükselmesiyle konut tercihi değişim göstermesine karşın, bu konutların yüksek aidat giderleri konut sahiplerinin yaşamını neredeyse kira verir gibi sürdürmesine neden oluyor...

aidat giderleri 2016 Haberi

aidat giderleri 2016

TB Başkanı Şahin, bazı yönetim firmalarının vatandaşın geç ödediği her aidat borcu için ayrı dosya açarak haksız kazanç elde ettiğini savundu. 


Apartman ya da site sakinlerinin ödemekle yükümlü olduğu aidat gideri, evin metrekaresine göre değişiyor. Bu da metrekare olarak büyük evlerde oturan kişilerin daha çok aidat ödemesi anlamına geliyor. 


Apartman ve site sakinlerinin en çok yakındığı konuların başında aidat giderleri geliyor. Bu giderlerin bina ya da site yönetiminin belirlediği zaman aralığında ödenmesi gerekiyor. Aidat giderinin ödenmemesi durumunda yönetim, ilamsız icra takibi başlatıyor. İlamsız olarak başlatılan icra takibi, ortada bir mahkeme karan bulunmaksızın para ve teminat alacaklarının tahsili için başlatılır. Bu noktada Tüketiciler Birliği (TB) Genel Başkanı Mahmut Şahin, bazı bina yönetim firmalarının, vatandaşın geç ödediği her aidat borcu için ayrı ayrı...