02 / 05 / 2024

aidat indirimi 2020

aidat indirimi 2020

Sitelerde ortak alanlardaki ihtiyaçların giderilmesi için aidat alınıyor. Koronavirüs salgını sebebiyle birçok konut projesinde sosyal ve ortak alanların faaliyetleri durduruldu. Peki site aidatlarında indirim yapılacak mı? İşte detaylar...

Sitelerde yaşayanlar dikkat! Aidatlar düşecek mi?

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihtiyaçlarının karşılanması için aidat alınıyor. Koronavirüs salgınının ardından ise birçok konut projesinde sosyal donatı alanları kapatıldı. Site sakinleri ise aidatlar da indirim yapılıp yapılmayacağını merak ediyor.

TÜRSAB üyelerinin aidat tepkisi!

TÜRSAB, 2020'de muaf tutulan üyelik aidatını bu yıl 3 bin 734 liraya çıkarınca, üyeler imza kampanyası başlattı.

TSKB GYO kiracılarına kira indirimi yapacak!

TSKB GYO'nun portföyündeki AVM'de faaliyet gösteren kiracıların desteklenmesini teminen Eylül-Aralık 2020 dönemini kapsayacak şekilde; kira bedeli indirimi yapılıp yapılmaması hususunda Şirket Genel Müdürlüğü yetkili kılındı. 

Yıldız Teknopark'tan 87 firmaya kira indirimi!

Yıldız Teknopark, 2015 yılından beri bünyesinde bulunan şirketlere Ar-Ge Teşvik Fonu kapsamında kira indirimi yapıyor. Kira indirimi teşvikinde 2020 yılında 87 firma hak kazandı.

İş yeri kiralarında KDV ve stopaj indirimi ne zamana kadar devam edecek?

31 Temmuz 2020 tarihli ve 31202 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 2812 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile, bazı hizmetlerin KDV oranlarında değişiklik yapıldı. Peki İş yeri kiralarında KDV ve stopaj indirimi ne zamana kadar devam edecek?

İş GYO Kanyon AVM kiracılarına yüzde 50 kira indirimi yapacak!

İş GYO portföyünde yer alan Kule Çarşı, Mallmarine ve Tuzla Meydan Çarşı'nın 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla tam kapasite ile faaliyete geçmesine, Kanyon AVM ve bahsi geçen çarşı ve ticari alanlarda işletmelerini açan kiracılara yüzde 50 oranında kira indirimi yapılması kararlaştırıldı.

Kira ve aidat ödemek istemeyen şirketler evden çalışıyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle kira ve aidat ödemek istemeyen şirketler evden çalışmaya karar verdi. 2020 yılı içerisinde sanal ofislere talep 7 kat arttı.

Emlak Konut 2020'de erken ödeme indirimi yapacak mı?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı her yıl projelerinden konut alanlar için indirim kampanyası hazırlıyor. Peki Emlak Konut 2020'de erken ödeme indirimi yapacak mı?

2020'de konut sektöründe neler değişti?

2020 yılının gelmesi ile birlikte hayatımızda bir çok şey değişti. 2020 ile birlikte konutta KDV indirimi sona ererken, zorunlu deprem sigortası asgari tutarında değişiklik yapıldı... 

Gayrimenkul sektörü 2020'ye umutlu giriyor!

Gayrimenkul sektörü, durgun geçen 1.5 yılın ardından faiz indirimi hamlesiyle yeniden yükselişe geçiyor. Sektör, 2020’de 50 bini yabancıya olmak üzere 1.2 milyon satış hedefliyor

Faiz indirimi yeni projeler için motivasyon olacak!

Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "Faiz indirimi ile birlikte inşaat sektörü 3. ve 4. çeyrekte toparlanma sürecini hızlandıracak ve 2020’de büyümesine devam edecektir. Diğer taraftan da bu pozitif gelişme biz sektör temsilcilerine yeni projeler için motivasyon olacaktır" dedi...

Hane Plus'ta yüzde yüzyirmibeş aidat tahsilat oranı ile yüzler gülüyor!

Ukra İnşaatın gözde projelerinden Hane Plusta yaşam bir yandan devam ederken yönetim hizmet giderlerinin sağlandığı aidat tahsilatlarının 6 ay öncesine nazaran yüzde % 125 e çıkması yüzleri güldürdü.

Yüzde 125 aidat tahsilat oranı ile Hane Plus'ta yüzler gülmeye başladı!

Ukra İnşaat'ın gözde projelerinden Hane Plus'ta yaşam bir yandan devam ederken yönetim hizmet giderlerinin sağlandığı aidat tahsilatlarının 6 ay öncesine nazaran yüzde % 125 e çıkması yüzleri güldürdü...

Axis İstanbul Ofis ve AVM Edirnekapı'da yükseliyor! Yüzde 10 lansman indirimi!

Sur Yapı ve Hayat Holding, Axis Kağıthane AVM’den sonra ikinci ortak yatırımları AXİS İstanbul Ofis ve Alışveriş Merkezi’ni hayata geçiriyor. Yüzde 10 lansman indirimi bulunan projede 72 aya kadar vade imkanı yer alıyor.

aidat indirimi 2020 Haberi

aidat indirimi 2020

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlar, kalabalık ortamlardan uzak durup evlerinde kalıyor. Hükümetin aldığı önlemlerle eğlence ve yeme-içme mekanları geçici olarak kapatılırken, toplu konut sitelerindeki spor alanları, yüzme havuzları ve bazı ticari ünitelerin de faaliyetleri durduruldu. Bu kapsamda sitelerde ortak alan giderleri ödenmeli midir? Ödenmeli ise kim tarafından ödenmeli? Sosyal tesislerin işlevi durduğu için aidatlarda indirim yapılmalı mı? 

Sabah'tan seda Tabak'ın haberine göre; hukukçulara göre, sitelerde her ne kadar sosyal alanların faaliyeti durmuş olsa da temzilik, güvenlik gibi zorunlu faaliyetlerin sürmesinden dolayı aidat ödeme zorunluluğu bulunuyor. Ancak, kat malikleri, yönetimden aidat indirimi talep edebilmektedirler.

Hukukçulara göre, sitelerde her ne kadar sosyal alanların faaliyeti durmuş olsa da güvenlik, temizlik gibi zorunlu faaliyetlerin devam etmesinden dolayı aidat ödeme zorunluluğu devam...