23 / 07 / 2024

aidat makbuzu 2020

aidat makbuzu 2020

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemize ait banka hesabımız bulunmakta ve dileyen sakinler aidatlarını bankaya yatırmaktalar. Ancak bazı sakinler bankadan aldıkları belgeye rağmen yönetimden ayrıca makbuz talep ediyor. Bu talebin yönetimce karşılanması mecburiyeti var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

TÜRSAB üyelerinin aidat tepkisi!

TÜRSAB, 2020'de muaf tutulan üyelik aidatını bu yıl 3 bin 734 liraya çıkarınca, üyeler imza kampanyası başlattı.

Kira ve aidat ödemek istemeyen şirketler evden çalışıyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle kira ve aidat ödemek istemeyen şirketler evden çalışmaya karar verdi. 2020 yılı içerisinde sanal ofislere talep 7 kat arttı.

Apartman yöneticisi aidat makbuzu vermiyorsa ne olur?

Apartman aidatı ile ilgili hususlara Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. Her kat maliği sahibi olduğu konutun ortak gider aidatlarını ödemesi gerekiyor. Peki, apartman yöneticisi aidat makbuzu vermiyorsa ne olur?

Akkuyu Nükleer Santrali 2020 yılında tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mersin'de hayata geçirilecek olan Akkuyu Nükleer Santralı için ÇED raporunu onayladı. 2020' de bitmesi beklenen santral için inşa süreci başlayacak.

Aidat rekoru İstanbul'da!

REIDIN ilk kez markalı projelerdeki aidatları araştırdı. Metrekaresi 13 kuruşa da aidat var, 13.16 liraya da. Buna göre 100 metrekarelik bir evin aidatı 1.316 lirayı yani ev kirasını buluyor

Aidat değerlerinin en yüksek olduğu yerler Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy!

REIDIN Türkiye Veri Uzmanı Hilal Erdoğan Şumnu, "Aidat değerlerinin en yüksek olduğu Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy ilçelerinin, sosyo-ekonomik sınıflandırmada da A+ seviyesinde olan ilçeler olduğu görülüyor" dedi.

Konut projeleri aidat değerleri yayınlandı!

Konut Projeleri Aidat Değerleri yayınlandı. REIDIN tarafından gerçekleştirilen "Konut Projeleri Aidat Değerleri" araştırması ile il, ilçe ve projeler bazında lokasyonların aidat ortalamaları analiz edilebilir şekilde yayınlandı.

Kiracının aidat yükümlülüğü nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda tüm daire sakinlerinin aidat borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, taşınmazda kiracı varsa kiracının aidat yükümlülüğü nedir? Kiracılar, aidatını ödemezse ne olur?

Apartman aidatını ödemeyen kat malikine ne yapılır?

Apartmanda ortak kullanım alanları için yapılan giderler ile günlük hizmetler için apartman aidatının tüm daire sakinleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, apartman aidatını ödemeyen kat malikine ne yapılır?

Apartman aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Apartmanda, kat maliklerinin sorumlulukları arasında apartmanın ortak giderlerine katılım da yer alıyor. Peki, apartman aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir? Aidata ne kadar faiz uygulanır?

Mulson Yaşam Evleri'nde ısınma, aidat ve elektrik faturası ödenmiyor!

West Orion Grup'un İzmir'de hayata geçirdiği ikinci proje olan, 54 daire ve 5 villanın bulunduğu Mulson Yaşam Evleri'nde aidat, elektrik faturası, yakıt parası ödenmiyor. Projede son 29 daire şanslı sahiplerini bekliyor.

Devremülk aidatına itiraz!

Devremülk ile, bir bağımsız bölüm üzerinde yılın belli günleri için mülkiyet kuruluyor. Devremülk için belli oranlarda aidat ödemesinin de yapılması isteniyor. Peki, devremülk aidatına itiraz edilir mi? Devremülk aidatına nasıl itiraz edilir?

Kooperatife ortak olmayan biri aidat ödemek zorunda mı?

Satın aldığım dairenin yer aldığı siteyi kooperatif yapmış. Binaların tapusu bulunmuyor. Kooperatife ortak değilim. Kooperatif aidatı adı altında toplanan paraları ödemek mecburiyetinde miyim? Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor.

aidat makbuzu 2020 Haberi

aidat makbuzu 2020

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Sitemize ait banka hesabımız bulunmakta ve dileyen sakinler aidatlarını bankaya yatırmaktalar. Ancak bazı sakinler bankadan aldıkları belgeye rağmen yönetimden ayrıca makbuz talep ediyor. Bu talebin yönetimce karşılanması mecburiyeti var mıdır?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Sitemize ait banka hesabımız bulunmakta ve dileyen sakinler aidatlarını bankaya yatırmaktalar. Ancak bazı sakinler bankadan aldıkları belgeye rağmen yönetimden ayrıca makbuz talep ediyor. Bu talebin yönetimce karşılanması mecburiyeti var mıdır? l M.T.


***

Bakın meslek hayatım yaklaşık 50’nci senesinde. Tuhaf karşıladığım çok şeye tanık oldum. Bu soru ise son örnek ve ilk defa karşılaşıyorum. Bir aidat, bankaya yattığında bankadan bir ödeme belgesi alınmıyor mu? Alınıyor... İşte bu, borcun ödendiğini gösteren belgedir. İkinci bir belgeye niye...