29 / 04 / 2024

aidat ödememe cezası

aidat ödememe cezası

Kat malikleri, kanunen apartman işletme giderlerini ödemek ile yükümlü oluyor. Apartmanda belirlenen aidat bedelinin belirlenen tarihlerde ödenmesi gerekiyor. Peki kat maliki aidat borcunu ödemezse ne olur?

Emlak vergisi ödememe cezası 2022!

Emlak vergisi, taşınmazı olan herkes tarafından ödenmesi gereken bir vergidir. Ancak kimi mükellefler vergi borcunu zamanında ödeyemiyor veya ödemiyor. Peki, emlak vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

Kira gelir vergisi beyanname verme ve 1. taksit ödeme süresi 31 Mart'ta sona erecek. Bu sürede ödemelerini yapmayanlar "Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

Site aidatını ödemeyenlere yüzde 5 gecikme cezası!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatlarının ödenmemesini kaleme aldı. Peki komşuyu site aidatlarının ödenmemesinin cezası var mı?

Ödenmeyen apartman aidatı için icra takibi olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, '1822 haneli bir sitede oturuyorum. Kendi kafalarına göre aidat toplamaya kalkıyor. Ödemeyenlere gecikme cezası tatbik ediyor ve hatta gecikme cezasını ödemeyenleri de icraya vereceklerini söylüyor. İcraya verilirsek, bir de icra masrafı vs. öder miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Emlak vergisi ödememe cezası 2017!

Emlak vergisi, ödemesinin zamanında yapılmaması halinde belli oranlarda ceza uygulanıyor. Peki, emlak vergisi ödememe cezası 2017 ne kadar?

Geciken aidatların cezası ne kadardır?

Hürriyet Gazetesi yazarı Sefer Levent bugünkü yazasında geciken aidat cezasının nasıl hesaplandığını ele aldı. İşte o yazı...

Apartmanda aidat kuralları!

Kimi zaman apartmanlarda kimi malikler apartman aidatını ödemekten kaçınabiliyor. Peki, maliklerin hizmetten yararlanmıyorum diyerek aidatı ödememe hakkı var mı? Apartmanda aidat kuralları nelerdir? İşte yanıtı..

Evimiz Kocaeli’de 1 yıl aidat ödememe fırsatı!

Pekdemir İnşaat, bu ay içinde 3+1 daire satın alanlara, aylık yüzde 0.61’den başlayan düşük banka kredi faizi, 30 aya kadar vade farksız banka kredisi seçeneği ve 1 yıl aidat ödememe fırsatı sunuyor...

Emlak vergisi ödememe cezası 2015!

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor. Peki emlak vergisi ödememe cezası 2015 nedir?

Çöp vergisi ödememe cezası!

Tüm konut ve işyeri sahiplerinin, gayrimenkullerinin bulunduğu ilçenin belediyesine ödemek zorunda olduğu vergi türüne çöp vergisi deniyor. İşte, çöp vergisi ödememe cezası!

Çevre temizlik vergisi ödememe cezası!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için Çevre temizlik vergisi ödeniyor. Vergi ödemeleri konut ve işyerlerinde değişik şekilde tahsil ediliyor. Peki, çevre temizlik vergisi ödememe cezası nedir?

Apartman aidatı gecikme cezası!

Apartmanda ortak alanlar için yapılan harcamalar ve günlük hizmetlerin bedeli kat maliklerin tümü tarafından karşılanıyor. Aidat ödemesinin gecikmesi durumunda, gecikme faizi uygulanıyor. Peki, apartman aidatı gecikme cezası ne kadar?

Apartman aidat ödememe dilekçesi!

Apartman aidat borcunu ödemeyen kimselere, gecikme faizi uygulanıyor. Belli bir süre hiç ödeme yapmayan malikler ise icraya verilebiliyor. İşte, apartman aidat ödememe dilekçesi!

aidat ödememe cezası Haberi

aidat ödememe cezası

Kat maliki aidatını ödemezse ne olur?

Kat malikleri, kanunen apartman işletme giderlerini ödemek ile yükümlü oluyor. Apartmanda belirlenen aidat bedelinin belirlenen tarihlerde ödenmesi gerekiyor. Peki kat maliki aidat borcunu ödemezse ne olur?


Kat Mülkiyeti Kanunu madde 20'de yer alan esaslara göre, kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor. Örneğin 1. katta oturan kimsenin çatıda yapılacak onarım giderlerine katılması gerekiyor.


Madde 20:

Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; 


Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında; katılmakla yükümlüdür.


Kat malikleri...