02 / 05 / 2024

aidat takip programı

aidat takip programı

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " site aidatlarında şablon çalışması " konusunu değerlendirdi. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Gayrimenkul zenginlerinin yeni adresi: Kira takip programı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün geçtikçe derinleşirken, yeni bir uygulama gündeme geldi. Gayrimenkul zenginleri kira takiplerini daha kolay yapmak için artık kira takip programı kullanıyor. Peki kira takip programı nedir? Nasıl işliyor? 

Ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren uyarı! Ev sahiplerine aidat uyarısı...

Uzmanlar tarafından ev sahiplerine aidat hakkında uyarı yapıldı. Buna göre aidat ödemelerini takip etmeyen ev sahipleri kiradaki evlerinin ellerinden alındığına bile şahit olabilirler. İşte haberin merak edilen detayları...

Aile destek ödemesi alanlar hemen kontrol edin! Eylül 2023 Aile Destek Programı ödemesi yattı mı? En az 850 TL veriliyor

Aile Destek Programı ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Peki Eylül 2023 Aile Destek Programı ödemesi yattı mı? Ödemeler ne zaman yapılacak? 

Emeklilik işlemlerinde yeni düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı

Kamu kurum ve kuruluşları bundan sonra gerekli altyapı hazırlıklarını en geç 2 ay içinde tamamlayarak, çalışanlarının emeklilik işlemlerine ilişkin başvuru, onaylar ve diğer bilgi ve belgeleri 15 Kasım'dan sadece Hizmet Takip Programı (HİTAP) üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına aktaracak.

Aidat borcunuzu takip edin! itiraz hakkınız var!

Kat malikinin aylık ödemelerini düzenli olarak takip etmesi gerekiyor. İşletme projesi ile kendisine bildirilen aidata itirazı olmayan kat maliki işletme projesinin kesinleşmesiyle itiraz edemiyor.

Boğaziçi Yönetim A.Ş. Hizmet İçi Egitim Programı gerçekleşti!

Boğaziçi Yönetim A.Ş tarafından hizmet verilen sitelerde Halkla İlişkiler ve Aidat Takip Personelllerinin ve de site yönetim müdürlerinin katıldığı Boğaziçi Yönetim A.Ş. Hizmet İçi Egitim Programı gerçekleşti.

Riskli yapıdaki dairesini boşaltan malikin aidat yükümlülüğü!

Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre tüm kat malikleri ve kiracıların apartman/site giderleri için aidat ödemeleri zorunlu tutuluyor. Peki, riskli yapıdaki dairesini boşaltan malikin aidat yükümlülüğü nedir?

Filyos Limanı yapımı 2014 yılı yatırım programına alındı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2014 yılı yatırım programına alınan 43 yıllık hayal Filyos Limanı'nın 810 milyon liraya malolacak alt yapısının 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor...

ArenaPark çocuklar için etkinlik programı hazırladı!

Karnesini alan ve keyifli bir sömestre tatili geçirmek isteyen çocuklar için ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 24 -25-26-31Ocak ile 1 ve 2 Şubat tarihleri arasında eşsiz bir etkinlik programı hazırladı.

İcrada ilamsız takip etmek ne demek?

İcrada ilamsız takip etmek ne demek?: İlamsız icra takibi, mahkeme tarafından verilen bir hükmü içeren ilam niteliğindeki bir belgeye dayanmayan icra takiplerine deniyor. İşte İcra ve İflas Kanunu kapsamındaki esaslar...

Site yönetimi aidat!

Site güvenliği, bahçe ve havuz bakımı, temizlik gibi ortak giderler, kat maliklerinden "site aidatı" adı altında alınan paralar ile karşılanıyor. Peki site yönetiminde aidat nasıl belirlenir?

Kooperatif aidatı gecikme faizi!

Kooperatif aidatının ödenmemesi durumunda uygulanacak kooperatif aidatı gecikme faizi ile ilgili esaslar, Kooperatifler Kanunu kapsamında madde 23 ile belirleniyor. İşte 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu esasları...

aidat takip programı Haberi

aidat takip programı

Her sitenin sosyal karakteri, emlak değeri kadar giderleri de farklıdır. Bu farklılık arazi büyüklüğü, mimari, ısınma sistemi, sosyal donatılar, imalatçı firmanın site yönetimine verdiği önem vb.  göre değişir. Giderlerin bağımsız bölüm başına yansıması ise yönetim planında gider paylaşımı ile ilgili düzenleme, bağımsız bölüm sayısı gibi verilere bağlıdır.


Tüm bunlara rağmen, tüm siteler için giderler arasında oransal bir şablondan söz edilebilir.

Temel olarak, hizmet için üç girdiden söz edilebilir: Emek, malzeme,enerji.

Bu üç girdi ile; güvenlik,temizlik, teknik-peyzaj bakım, idari-muhasebe hizmetleri üretilir.

Giderler arasındaki oransallık %60 personel, %20 enerji, %15 malzeme , %5 yönetim inisiyatifi şeklinde paylaştırılabilir.


Giderlerin, emlak değerine etkisi ise şablonlanamaz olsa da, İstanbul’da 2.423 site tecrübemizle şu şekilde bir zorlama genellemesi yapılabilir:

Emlak değerinin, site aidatlarından etkilenmemesi için; kapalı otopark,  aidatlara dahil açık havuz...