28 / 04 / 2024

aidata neler dahil

aidata neler dahil

Konut satın alırken, projenin lokasyonundan aidatın kapsamına, işçilik ve malzeme kalitesinden inşaat şirketinin iş ortaklarına kadar birçok farklı faktörün göz önünde bulundurulması gerekiyor. İşte ipuçları...

Site aidatı nasıl belirlenir? Aidata itiraz etmek mümkün mü? Yasal yollar neler?

Fahiş kiralar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmişti şimdi de yüksek aidatlar kat malikleriyle site yönetimlerini karşı karşıya getrdi. Site yönetimleri aidat miktarına kafalarına göre belirleyebilir mi? Kat maliklerinin hakları neler?

TOKİ'den ucuz iş yeri müjdesi! TOKİ ucuz iş yeri başvurusu nasıl yapılır, başvuru koşulları neler? Başvuru ekranı!

TOKİ, 20 ilde 204 iş yerini açık artırmayla satışa çıkarıyor. Peki, TOKİ ucuz iş yeri başvuruları ne zaman başlıyor, başladı mı? İstanbul, İzmir, Trabzon dahil 20 il için TOKİ ucuz iş yeri başvurusu nasıl yapılır, başvuru koşulları neler? İşte başvuru ekranı…

Yıllık izin sezonu açıldı. Yıllık izinden hangi günler düşüyor. Hangi günler yıllık izine dahil değil?

Havaların ısınmasıyla birlikte tatil sezonu da açılırken, çalışanlar yıllık izinlerini kullanmaya başladı. Peki, yıllık izinlerde dikkat edilmesi gereken konular neler? İş yerinizden yıllık izin alırken hangi günleri yıllık izninize dahil etmemelisiniz? Tüm detaylar bu haberde.

Kimler emlak vergisi ödemeyecek?

Türkiye'de vergi adaletini sağlayacak 'az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi' sistemini getirecek olan yeni yasa tasarısında konut ile ilgili vergiler içinde düzenlemeler yer alıyor. Peki yeni vergi yasası kapsamına neler dahil edildi? Kimler hangi şartlarda vergiden muaf olacak? 

Ev satın alırken aidata nelerin dahil olduğu bilinmeli!

Konut satın alırken, projenin lokasyonundan aidatın kapsamına, işçilik ve malzeme kalitesinden inşaat şirketinin iş ortaklarına kadar birçok farklı faktörün göz önünde bulundurulması gerekiyor. İşte ipuçları...

Konut brüt alanı nasıl hesaplanır?

Konutta brüt alan, konutun net alanına ek olarak birtakım bölümlerin eklenmesi halinde hesaplanan alan oluyor. Peki, konut brüt alanı nasıl hesaplanır? Konut brüt alanı hesabına neler dahil edilir?

Taks alanına dahil olmayan alanlar!

Tak, taban alanı katsayısı olarak tanımlanıyor. Bir yapının taban alanının, arsa alanının ne kadarına yapılabileceğinin oranını gösteriyor. Peki, taks alanına dahil olmayan alanlar neler?

Ticari imarlı arsaya neler inşa edilebilir?

Arsa kullanımları; konut imarlı, ticari imarlı ve karma imarlı olarak karşımıza çıkıyor. İmar görmüş tarlaya konut arsası, ticari arsa arsa deniyor. Peki, ticari imarlı arsaya neler inşa edilebilir?

Balkon net alana dahil mi?

Yapılardaki balkonların bağımsız bölümün net metrekare hesabına dahil edilip edilmeyeceği merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, balkon net alana dahil mi? Değil mi? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşüm kira yardımında neler değişti?

Kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan finansal desteklerin başında kiar yardımı bulunuyor. 1 Ocak 2015 tarihi itibarıyla kira yardımında bazı şartlar değişti. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımında neler değişti?

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

Kiraladığım ev satıldı haklarım neler?

Kiracı ile mal sahibi arasında yapılan kira sözleşmesi, mal sahibinin tasarruf hakkını engellemiyor. Dolayısı ile ev sahibi evi bir başkasına satabiliyor. Peki, "Kiraladığım ev satıldı haklarım neler?" diyorsanız işte yanıtı..

Türk tatilcilere yurtdışında herşey dahil tatil fırsatı!

Tura Turizm’in sahibi Erkunt Öner, kriz nedeniyle Rus turistin gidemediği yerleri Türk turistin dolduracağını söyledi. Tatillerin de ‘her şey dahil’ konseptiyle yapılacağını belirtti.

aidata neler dahil Haberi

aidata neler dahil

Konut satın alırken, projenin lokasyonundan aidatın kapsamına, işçilik ve malzeme kalitesinden inşaat şirketinin iş ortaklarına kadar birçok farklı faktörün göz önünde bulundurulması gerekiyor. AC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun'un verdiği bilgilere göre, doğru ev seçimini yapmakta ayrıntılar önemli rol oynuyor. 


Konut satın alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veren Ali Coşkun, işçilik ve malzeme kalitesinden lokasyona kadar birçok faktörün dikkate alınması gerektiğini söyledi. 


Kartal'da inşası devam eden Moment İstanbul'un, AC Yapı'nın üçüncü konut projesi olduğunu hatırlatan Coşkun, "Projelerimizden elde ettiğimiz deneyimlerin belki de en önemlisi, tüketicilerin ihtiyaç ve beklentileri değişkenlik gösterse de bazı temel noktaların herkes için aynı derecede önem taşıdığı oldu" dedi. 


Lokasyon projeye değer katar 


Tüm ayrıntılardan önce projenin lokasyonunun ayrıca değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Coşkun, "Yaşamak için alınıyor olsa...