04 / 05 / 2024

Aidatlarda geçikme tazminatı

Aidatlarda geçikme tazminatı

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Aidatlarda geçikme tazminatı" konusunu değerlendirdi. İşte Nihat Dönmez'in Emlakkulisi.com okurları için yazdığı yazı...

Asgari ücret zammından sonra kıdem tazminatı 500 bin lirayı geçti!

Asgari ücret zammından sonra bir çok kalemde ödemeler yeniden hesaplandı. 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle hem ücretlerde, ödeme kalemlerinde büyük değişim yaşanacak. Özellikle kıdem tazminatında...

BDDK personeline 45 bin TL'lik tazminat ödenmesi torba yasadan geri çekiliyor! Yeniden değerlendirilecek! 

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Ankara’dan İstanbul’da taşınan BDDK personeline 'Hayat Pahalılığı' dolayısıyla her ay 45 bin TL tazminat ödenmesine ilişkin madde Plan Bütçe Komisyonuna geri çekilecek ve yeniden değerlendirilecek. İşte ayrıntılar...  

Kamu-Sen'den son dakika çağrısı: Afet tazminatı tüm ilçelerde geçerli olsun, deprem konutları bitene kadar verilsin! 

Türkiye Kamu-Sen, deprem bölgesindeki kamu personeline sağlanan ‘afet tazminatı’nın olağanüstü hal ilan edilen 11 kentteki bütün ilçelerde görevli kamu çalışanları için geçerli olmak üzere genişletilmesine ve ödemenin deprem konutları tamamlanıncaya kadar yapılmasına ilişkin dilekçe hazırladı. 

Kahramanmaraş'ta Depremzedelere Fazla Mesai ve Tazminat Kararı: Listedekilere 6 Ay Boyunca 2 Bin 59 TL Verilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar ile Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde çalışan kamu personeline deprem tazminatı ve fazla çalışma ücreti ödeneceği duyuruldu. Bu kararın detayları da açıklandı ve 6 aylık süre boyunca geçerli olacak...

EYT’liler kıdem tazminatı alabilir mi? EYT’lilerin tazminatını kim öder?

EYT düzenlemesi 28 Şubat tarihinde görüşüldü ve Meclis'ten geçme kararı alındı. Bu düzenlemenin kabul edilmesinden sonra EYT'de kıdem tazminatı gündeme geldi. İşte detaylar!

İşte depremin ardından DASK’ın ödediği tazminat miktarı!

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem afetinin ardından hızla harekete geçen DASK, felaketin yaşandığı günden bu yana yapılan ihbar sayısı ve şimdiye dek ödediği tazminat rakamını açıkladı.

DASK'ı yenilenmeyenlerin tazminat hakkı var!

DASK'tan tazminat almak için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini belirten Prof.Dr. Erol Ulusoy, bazı durumlarda DASK'ı yenilenmeyenlerin tazminat hakkı olduğunu kaydetti.

Milyonların gözü kulağı burada! İşte kıdem tazminatında ilk 6 ay tutarı!

2023’ün ilk altı ayı için geçerli olacak kıdem tazminatının tutarı belli oldu. İşte o tutar!

Asgari ücret zammından sonra hesaplar alt üst oldu! Kıdem tazminatında değişiklik! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısında 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücret miktarının net 8 milyon 506 lira olduğunu açıkladı. Zamdan sonra kıdem tazminatı tavanı da yükseldi.

EYT'liler yasa çıktıktan sonra ne yapacak? EYT'de başvuru ve tazminat süreci peş peşe açıklandı! Hemen bakın!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemeden sonra emeklilik işlemlerine start verilecek. Çalışanlar önce çıkışlarını alacak ardından da tazminat hesabına geçecek. İşte yasanın ardından EYT'lilerin yapacağı işlemler ve bir bir tazminat hesaplamaları...

Kıdem Tazminatında tavan fiyat belli oldu! Çalışanların alacağı ücret artacak

Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda geçtiğimiz Cuma kabul edilmişti. Yeni düzenlemeye göre kıdem tazminatı üst sınırı da belli oldu. İşte detaylar..

Çalışanlar bu hakkınızı unutmayın: İstifa edene tazminat veriliyor!

Başvuru yapanlar 1 yıl geçmeden istifa etmeleri halinde tazminata hak kazanırlar. İstifa yoluyla tazminat alma koşuluna hak kazanan kişilerin bu süreyi aşmaması gerekir. Ayrıca fesih ile birlikte istifa edenler de tazminat alabilir.

Kiracısını evden çıkaran ev sahibi tazminat ödeyebilir!

Son zamanlarda kiralardaki yüksek fiyatlar fırsatçı ev sahiplerini harekete geçirdi. "Oğlum evde oturacak" diyerek evi boşaltacak olan ev sahipleri tazminat ödeyebilir. 

Aidatlarda geçikme tazminatı Haberi

Aidatlarda geçikme tazminatı

Genel gider paylarının veya bu giderlerin yapılabilmesi için toplanacak olan avansların zamanında ödenmemesi halinde, ödemede gecikilen günler için aylık %5 oranında gecikme tazminatı da ayrıca ödenir.

Burada sözü edilen gecikme tazminatı faiz özelliğinde olmayıp bir tür cezadır. Bu sebeple zamanında ödenmemiş olan genel gider payı veya avansı için gecikme tazminatının yanında faiz yürütülebilir.

Asıl borç ödenmekle birlikte gecikme tazminatının ödenmemesi durumunda, gecikme tazminatı tek başına takip veya dava konusu edilebilir ve bu durumda gecikme tazminatına da icra inkar tazminatı ve faiz yürütülebilir. Ancak tek başına takip veya dava konusu edilen gecikme tazminatı için ayrıca gecikme tazminatı uygulanması veya asıl alacakla birlikte talep edilmiş olan gecikme tazminatını da kapsar biçimde icra inkar tazminatına hükmedilmesi mümkün değildir.


Aylık % 5 olan gecikme tazminatı oranının...