29 / 04 / 2024

Kıdem Tazminatında tavan fiyat belli oldu! Çalışanların alacağı ücret artacak

Kıdem Tazminatında tavan fiyat belli oldu! Çalışanların alacağı ücret artacak

Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda geçtiğimiz Cuma kabul edilmişti. Yeni düzenlemeye göre kıdem tazminatı üst sınırı da belli oldu. İşte detaylar..



TBMM'de kabul edilip yürürlüğe giren devlet memuru düzenlemeleri, emekli aylıkları gibi konuların detayları açıklandı. Meclis'te kabul edilen maddelere göre, merkezde görevli valiler, kurul başkanı, genel müdür, strateji geliştirme başkanı ile bu görevleri yürüten merkezde görevli valiler ile genel müdür yardımcıları, daire başkanları, birinci sınıf olup 1. derecenin 4. kademesinden aylık alanların ek ödemeleri için oranlar artırıldı.

Devlet Memurları Kanunu kapsamında görev yapan kamu görevlisi ek gösterge rakamları, hiyerarşi, hizmet sınıfları, öğrenim durumu ve dereceler dikkate alınarak yeniden düzenlendi.

TSK Personel Kanunu kapsamında görev yapan subay ve astsubay ek göstergeleri rakamları, hiyerarşi, rütbe, kıdem ve dereceler dikkate alınarak yeniden belirlendi. Akademik unvan sahibi subaylar, daha yüksek olması nedeniyle Yükseköğretim Personel Kanunu'na tabi emsali akademik personel için akademik kadro unvanı ve dereceleri itibarıyla belirlenen ek gösterge rakamından yararlanıyor

TBMM Başkanlığı, Cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık veya TBMM üyeliği görevlerinde bulunanların, ilgili fıkra kapsamında yapılacak sigorta primi veya emekli keseneği ile kurum karşılığı hesaplamalarında 9000 ek gösterge rakamı esas alındı

Yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine dosya bazında 2 bin 500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı, 3 bin 500 liraya yükseltildi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön