07 / 05 / 2024

Kıdem Tazminatında tavan fiyat belli oldu! Çalışanların alacağı ücret artacak

Kıdem Tazminatında tavan fiyat belli oldu! Çalışanların alacağı ücret artacak

Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda geçtiğimiz Cuma kabul edilmişti. Yeni düzenlemeye göre kıdem tazminatı üst sınırı da belli oldu. İşte detaylar..



Öte yandan araştırmacı unvanlı kadrolara atananlarla çarşı, mahalle bekçisi kadro unvanı esas alınarak emekli/yaşlı aylığı veya malullük aylığı ödenenlerden aylık bağlanmasına esas ek göstergeleri 3 bin 600 gösterge rakamının altında olan aylığıyla ile birlikte makam tazminatı almaya hak kazanamayanlara, her ay aylıklarıyla birlikte bin 200 TL tutarında ilave ödeme yapılması kararlaştırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayımladığı son  yayımlanan genelgeye göre; Temmuz-Aralık 2022 döneminde Kıdem Tazminatı tavanı 15 bin 371 lira 40 kuruş açıklandı 

Söz konusu kıdem tazminatı tavan fiyatı yükselişiyle birlikte, çalışanların alacağı tazminatlar da artacak. SGK'ya bağlı çalışan ve brüt maaşı 15 bin 371 liranın üzerinde olan tüm çalışanlar tavan rakamdan faydalanacak. Buna göre; 10 yıl çalışan bir kişi işten çıkarılırsa, işyerinden 153 bin 714 lira kıdem tazminatı alacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön