28 / 04 / 2024

Aile konutu satılamaz mı

Aile konutu satılamaz mı

Aile konutu, evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Bu evin tapusuna aile konutu şerhi eklenebiliyor. Peki, aile konutu satılamaz mı?

Aile konutu şerhi varken satış nasıl yapılır?

Aile konutu şerhi olan bir evin satılması halinde sürecin nasıl işleyeceği merak ediliyor. Peki, aile konutu şerhi varken satış nasıl yapılır?

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Tapuya aile konutu şerhi konulan bir ev eşin rızası olmadan kiralanamıyor ve satılamıyor. Peki, bu şerh nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022...

Aile konutu için tapuya şerh nasıl konur?

Eşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle gündeme gelen aile konutu satışıyla ilgili merak edilen ayrıntılar bulunuyor. Bunlardan biri aile konutunun satışının nasıl engellenebileceği. İşte o sorunun yanıtı...

Aile konutu satışında 'eş' ayrıntısı!

Eşlerin sürekli olarak beraber yaşadığı konut yasalar tarafından koruma altında. Peki aile konutunda kiracı, ev sahibi olunması durumunda hangi haklar bulunuyor, aile konutu şerhi nasıl konuluyor? Avukat Hanife Emine Kara, aile konutuna ilişkin merak edilenleri açıkladı. 

Aile konutu satışında 'koruma' kalkanı!

Aile konutunda satış şartları neler? Eşlerden biri diğer eşin rızası olmadan aile konutunu satabilir mi? Avukat Yaşar Öksüz, aile konutuna ilişkin detayları açıkladı.

Aile konutu satışında 'hakim' müdahalesi!

Aile şerhi olan konutlarda ailenin menfaati söz konusu olduğu durumlarda satışa rıza göstermeyen eş için hakim müdahalesi talep edebilirsiniz...

Aile konutu satışında izin yoksa hakim devreye girer!

Ailenin menfaati söz konusu olduğu durumlarda aile konutu satışına onay vermeyen eş için hakim müdahelesi talep edebilirsiniz...

Aile konutu şerhi kaldırılabilir mi?

Legalist Hukuk Bürosu Kurucusu;  Avukatı Mehmet Ali Keser "Aile Konutu Kentsel dönüşüme girdiği için yıkılsa bile Aile Konutu Şerhi" kaldırılamaz diyerek konuya ilişkin görüşlerini bizimle paylaştı...

Aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Aile konutu şerhi, evin satış sürecinde malik olmayan eşe söz hakkı veriyor. Evin satılabilmesi için eşin izin vermesi gerekiyor. Peki, aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Aile konutu şerhi harcı 2017!

Aile konutu şerhi olan konutları bir eş diğer eşin izni olmadığı sürece satamıyor. Peki, aile konutu şerhi nasıl konulur? Aile konutu şerhi harcı 2017 ne kadar?

2016'da 14 bin tapuya aile konutu şerhi konuldu!

Eşlerin yaşadıkları evle ilgili birbirinden izinsiz işlem yapmalarını engellemek amacıyla başlatılan uygulama kapsamında, 2016'da yaklaşık 14 bin tapuya "aile konutu" şerhi düşüldü.

TOKİ 205 iş yeri ile 15 konutu satışa çıkardı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 205 iş yeri ile 15 konutu satışa çıkardı. TOKİ’den 7.500 TL’den başlayan iş yerleri, 65.633 TL’den başlayan konutların ihalesi 15 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşecek.

TOKİ Bingöl İnönü'deki 15 konutu satıyor!

TOKİ, Bingöl İnönü Mahallesi'nde 15 konutu satışa çıkardı. Ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı ile Ziraat Bankası aracılığıyla satılacak.

Aile konutu satılamaz mı Haberi

Aile konutu satılamaz mı

Aile konutu satılamaz mı?

Aile konutu, evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Bu evin tapusuna aile konutu şerhi eklenebiliyor.


Bu şerh eşlere birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Aile konutu şerhi, eşlerden tapu üzerine kayıtlı olanın kural diğer eşe sormadan yapılacak tasarruf işlemlerini engelliyor. Peki, aile konutu eş rızası alınmadan satılamaz mı?


Medeni Kanun gereğince, eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili  kira sözleşmesini feshedemiyor, aile konutunu devredemiyor veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamıyor.


Aile konutu

MADDE 194.- Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili  kira sözleşmesini feshedemez, aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamaz.


Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş,  hâkimin müdahalesini isteyebilir.


Aile konutu...