27 / 04 / 2024

aile konutunda tahliye taahhüdü

aile konutunda tahliye taahhüdü

Aile konutunda eşlerden birinin tahliye taahhüdü imzalaması sonucu, taahhütte belirtilen tarihte, kişinin evi tahliye etmesi gerekiyor. İşte aile konutu tahliye taahhüdü yargıtay kararı örneği bu haberde...

Ev sahipleri artık daireyi aile yakınlarına, şirketlerine satıyor: Tahliye bu şekilde yapılıyor! 

Ev sahipleri artık daireyi aile yakınlarına, şirketlerine satarak kiracılarını tahliye ediyor. Avukat Sibel Sevinç Deveci, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Peki ev sahipleri ve kiracılar bu konuya ne diyor? İşte gelen yorumlar...

Aile konutunda şok detay! Vefat durumunda 4'te 1 miras diğer eşin olur! 

Eşlerin vefat durumunda aile konutu hükmünün sona erip ermeyeceği ve diğer eşin ne gibi hakları olacağı merak ediliyor. İşte aile konutu ile ilgili merak edilenler...

Aile konutunda eşler tek başına karar alabilir mi?

Aile konutuna ilişkin tasarrufta eşlerden yalnızca birinin kararı yeterli sayılmıyor. Borca kefillik, konutun eşten onay almadan satılması veya kirada otururken eşin kira sözleşmesini habersiz feshi gibi durumlara karşı eşler, yasaların koruması altında.

Aile konutu satışında 'eş' ayrıntısı!

Eşlerin sürekli olarak beraber yaşadığı konut yasalar tarafından koruma altında. Peki aile konutunda kiracı, ev sahibi olunması durumunda hangi haklar bulunuyor, aile konutu şerhi nasıl konuluyor? Avukat Hanife Emine Kara, aile konutuna ilişkin merak edilenleri açıkladı. 

Aile konutu satışında 'koruma' kalkanı!

Aile konutunda satış şartları neler? Eşlerden biri diğer eşin rızası olmadan aile konutunu satabilir mi? Avukat Yaşar Öksüz, aile konutuna ilişkin detayları açıkladı.

Aile konutunda eş rızası şart!

Son dönemde gündeme gelen yargı kararları eşlerden birinin tek başına ailenin tamamını ilgilendiren kararlar almasında daha dikkatli olması gerektiğini gösteriyor. Peki aile konutunda eş rızası şart mı?

Aile konutunda yaşamamak boşanma nedeni!

Evlilik birliği içinde aslolan çiftlerin aile konutu içinde yaşamaları gerekiyor. Eşin ayrı ev sağlamaması, rızanız olmaksızın sizi ailesiyle birlikte oturmaya zorlaması, boşanma nedeni oluyor.

Aile konutunda borçsuz eşe itiraz hakkı verildi! 

Aile konutu olan bir taşınmazın tapuda sahibi olarak görünen eş, diğer eşin onayını almadan satış yapamıyor. Fakat aynı konut hacizle satılmak istendiğinde borçlu olmayan eşin bunu engelleme ya da satışı iptal ettirme fırsatı yoktu. Anayasa Mahkemesi borçsuz eşe itiraz hakkı tanıdı.

Gaziosmanpaşa'daki riskli binada tahliye gerginliği!

Gaziosmanpaşa Hürriyet Mahallesi'nde toplam 20 daire ve 2 dükkanın olduğu binada 15 aile evlerini AFAD ve belediye ekiplerinin incelemeler sonrasında tahliye edildi. 5 aile ise sürenin bitmesine rağmen evlerini henüz boşaltmadı.

İzmir'de kira borcunu ödemeyen kiracı ev sahibini darp etti!

İzmir Bornova'da bir süredir ev kirasını alamayan ev sahibi, tartışma yaşadığı yabancı uyruklu kiracıları tarafından darp edildi. Mahallelinin tepki göstermesi üzerine aile evden tahliye edildi.

Keşmir'de 200 aile evlerinden tahliye edildi!

Pakistan ile Hindistan arasında gerginliğe neden olan Keşmir Kontrol Hattı etrafındaki 200'e yakın aile çatışma hattındaki evlerinden tahliye edildi.

Bursa Yıldırım'a 2 katlı aile sağlığı merkezi geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım'daki itfaiye binasını tahliye ederek aile sağlığı merkezi inşaatına hazırlanıyor.

Aile konutundaki şerhin kaldırılması!

Aile konutu, evlilik birliği içinde, eş ve çocukların ikamet etmek amacıyla oturdukları mesken olarak tanımlanıyor. Peki, aile konutunda şerh nasıl kaldırılır? İşte, aile konutundaki şerhin kaldırılması!

aile konutunda tahliye taahhüdü Haberi

aile konutunda tahliye taahhüdü

Aile konutu tahliye taahhüdü!

Tahliye taahhüdü, bir kimsenin oturduğu konutu tahliye edeceği günü belirlediği ve altına imzasını attığı belge olarak karşımıza çıkıyor. Aile konutunda eşlerden birinin tahliye taahhüdü imzalaması sonucu, taahhütte belirtilen tarihte, kişinin evi tahliye etmesi gerekiyor.


12. Hukuk Dairesi 2004/21730 E., 2004/26253 K.

AİLE KONUTU TAHLİYE TAAHHÜDÜ


"İçtihat Metni"

T.C.

YARGITAY

12.Hukuk Dairesi

Esas 2004 Karar

21730 26253


Y A R G I T A Y İ L A M I

Mahkemesi : ÜSKÜDAR İCRA MAHKEMESİ

Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki Alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :


1- Mahkeme kararının ve bunun taalluk ettiği işin niteliği bakımından temyiz tetkikatının duruşmalı olarak yapılması HUMK.nun hükümleri müsait bulunmadığından bu yoldaki isteğin reddi oybirliğiyle...