08 / 05 / 2024

aile konutundan tahliye

aile konutundan tahliye

Medeni Kanun gereğince, evliliğin iptal veya boşanma kararıyla sona erdirilmesi hâlinde eşler aile konutu şerhi olan ev ile ilgili ortak karar alabiliyor. Peki, aile konutunun tahliyesi nasıl sağlanır?

Aile konutundan tahliye!

Medeni Kanun Aile konutundan tahliye hükümlerine göre, konutta kalmaya ve ev eşyasını kullanmaya hangisinin devam edeceği konusunda eşler anlaşabilirler. İşte iptal veya boşanma hâlinde aile konutu tahliyesi..

Ev sahipleri artık daireyi aile yakınlarına, şirketlerine satıyor: Tahliye bu şekilde yapılıyor! 

Ev sahipleri artık daireyi aile yakınlarına, şirketlerine satarak kiracılarını tahliye ediyor. Avukat Sibel Sevinç Deveci, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Peki ev sahipleri ve kiracılar bu konuya ne diyor? İşte gelen yorumlar...

Gaziosmanpaşa'daki riskli binada tahliye gerginliği!

Gaziosmanpaşa Hürriyet Mahallesi'nde toplam 20 daire ve 2 dükkanın olduğu binada 15 aile evlerini AFAD ve belediye ekiplerinin incelemeler sonrasında tahliye edildi. 5 aile ise sürenin bitmesine rağmen evlerini henüz boşaltmadı.

İzmir'de kira borcunu ödemeyen kiracı ev sahibini darp etti!

İzmir Bornova'da bir süredir ev kirasını alamayan ev sahibi, tartışma yaşadığı yabancı uyruklu kiracıları tarafından darp edildi. Mahallelinin tepki göstermesi üzerine aile evden tahliye edildi.

Keşmir'de 200 aile evlerinden tahliye edildi!

Pakistan ile Hindistan arasında gerginliğe neden olan Keşmir Kontrol Hattı etrafındaki 200'e yakın aile çatışma hattındaki evlerinden tahliye edildi.

Bursa Yıldırım'a 2 katlı aile sağlığı merkezi geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım'daki itfaiye binasını tahliye ederek aile sağlığı merkezi inşaatına hazırlanıyor.

Suriyeli mülteciler bir müteahhit tarafından dolandırıldı!

Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde KİPTAŞ'ın kentsel dönüşüm çalışmaları için hak sahipleri ile anlaşıp boşalttığı binalara yerleşen 60'a yakın Suriyeli aile, evleri tahliye etmemek için direndi..

Sürmene Gemi Donatı ve Tahmil Tahliye İşletmeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Sürmene Gemi Donatı ve Tahmil Tahliye İşletmeleri Anonim Şirketi, Mecit Çetinkaya, Ahmet Nur Çebi, Tayfun Çebi tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 10 Ocak'ta kuruldu

Kepez Fatih Mahallesi'nde aile eğitim ve sosyal hizmet merkezi açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, dördüncü aile eğitim ve sosyal hizmet merkezini Fatih Mahallesi’ nde açtı. Merkezde sosyal hizmet uygulamaları ile çeşitli eğitim ve kurs programları gerçekleştiriliyor...

Zonguldak'ta 5 aile parasını ödedikleri dairelerin ipotekli olduğunu öğrenince şoke oldu!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2009 yılında ev almak için müteahhide para veren 5 aile, tapuyu almak için gittikleri tapu müdürlüğünde dairelerinin üzerinde ipotek olduğunu öğrenince şoke oldu...

Kirada iki haklı ihtar tahliye gerektiriyor!

Yargıtay kiracıyla ev sahibini ilgilendiren önemli bir karara imza attı. İstanbul'da yaşanan olayda yerel mahkeme ev sahibinin noter kanalıyla gönderdiği iki ihtardan sonra kirasını ödeyen kiracıyı haklı bularak ev sahibinin tahliye davasını reddetmişti..

Aile mallarının korunması!

Medeni Kanuna göre, aile malları ortaklığı, ortakları elbirliği ile iktisadî faaliyette bulunmak üzere birleştirir. Peki aile malları nasıl korunur? İşte medeni kanunda yer alan esaslar ve aile mallarının korunması...

Aile yurdunun şerhi!

Konutlar, tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor. Aile yurdu hakkında, mahkeme eliyle, cebrî icra yoluna başvurulamıyor. Peki aile yurdunun şerhi nasıl olur?

Aile yurdu nedir?

Aile yurdu nedir?: Bir kimsenin oturması koşuluyla, aile bireylerinin geçimi ve oturmasını sağlamak amacıyla bir evi ailesi tahsis etmesi olarak tanımlanıyor. İşte aile yurdu ile ilgili esaslar...

aile konutundan tahliye Haberi

aile konutundan tahliye

Aile konutunun tahliyesi!

Medeni Kanun gereğince, evliliğin iptal veya boşanma kararıyla sona erdirilmesi hâlinde, ailenin ortak kullanımına özgülenmiş ve eşler arasında eşit olarak paylaşma konusu olan konutta kalmaya ve ev eşyasını kullanmaya hangisinin devam edeceği konusunda eşler anlaşabilirler.


Konutta kalma hakkını elde eden eş, bu hakkın tapu kütüğüne şerh edilmesini isteyebilir.


Eşlerin aile konutunda kimin kalmaya ve ev eşyasını kimin kullanmaya devam edeceği konusunda anlaşamamaları hâlinde, hakkaniyet gerektiriyorsa hâkim, olayın özelliklerini, eşlerin ekonomik ve sosyal durumlarını ve varsa çocukların menfaatlerini göz önünde bulundurarak bu hakka hangisinin sahip olacağına iptal veya boşanma kararıyla birlikte re'sen karar verir; bu kararında kalma ve kullanma süresini belirleyerek  tapu kütüğüne şerhi için tapu memurluğuna bildirir.


Hâkim aksine karar vermedikçe hak, belirlenen sürenin bitiminde kendiliğinden sona erer. Ancak, bu...