02 / 05 / 2024

Aile konutunun sağladığı haklar nelerdir

Aile konutunun sağladığı haklar nelerdir

Evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri gayrimenkule aile konutu deniyor. Peki, aile konutunun sağladığı haklar nelerdir?

Aile Destek Programı ödemeleri devam edecek mi? Yeni ay ödemelerine okkalı zam yapılacak mı?

Aile ve Sosyal Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirlilere sağladığı Aile Destek Paketi ödemelerini uzatma kararı aldı. Peki, destek ödemelerine zam yapılacak mı? İşte detaylar... 

Aile Bakanlığı'ndan ailelere yönelik yeni destek müjdesi. Kesinlikle o parayı alın

Enflasyonun artmasıyla birlikte aile geçindirmek de hayli zor hale geldi. Aileler bu nedenle yardım kampanyalarına ve destek programlarına daha fazla ilgi gösteriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı 260 TL’lik fatura yardımı PTT üzerinden ailelere verilecek. İşte detaylar...

  Hak sahiplerine paraları yatmaya başladı… 2.500 TL’ye varan doğalgaz desteği nasıl alınır?

Devletin maddi güçlük yaşayan vatandaşlara sağladığı destek ödemelerinden doğalgaz desteği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kanalıyla yapılıyor. Her başvuru titizlikle değerlendiriliyor ve 2.500 TL’ye kadar para ödeniyor.

VakıfBank depremzede için seferber! VakıfBank, yurt dışından 1,8 milyar dolar yeni bir kaynak daha sağladı

Kahramanmaraş depreminin ardından bölgedeki yaraları sarmak amacıyla 21 milyar liralık destek sağlayan Vakıfbank Finans Grubu’ndan yeni bir kaynak haberi daha geldi. VakıfBank, uluslararası piyasalardan 1,8 milyar dolarlık yeni kaynak sağladı.

Aile Bakanlığı’ndan son dakika müjdesi! Evinde eşyası olmayanlara 5 bin TL eşya parası verilecek! Bu parayı hemen alın!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak ve maddi konularda mağduriyet yaşamalarını engellemek için sağladığı desteklerden barınma yardımı ve eşya desteği olarak 5 bin lira TL ödeme yapıyor.

Aile Bakanlığı sosyal destek ödemelerine okkalı ocak zammı yapacak mı? 1250 TL kimlere verilecek?

Yeni yılın gelmesiyle milyonlarca vatandaşın maaşı kalem kalem yeniden hesaplandı. Aile Bakanlığı'nın sağladığı destekten faydalananlar ödemelere zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Peki, Aile Bakanlığı sosyal destek ödemelerine okkalı ocak zammı yapacak mı?

Akfen GYO, Bursa'daki konsept projesi için Penguen Gıda ile anlaşma sağladı!

Akfen GYO Bursa'daki konsept projesi için Penguen Gıda ile mutabakat sağladı. Proje süreci başlatıldı.  

Dünya Bankası, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladı!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladığını bildirdi.

Beylikdüzü, pandemide yatırımcılarına yüzde 40’ı aşan kazanç sağladı!

Konut yatırımcılarının gözde ilçeleri arasında yer alan Beylikdüzü, pandemide yatırımcılarına yüzde 40’ı aşan kazanç sağladı...

Aile konutunun satışına rıza göstermeyen eş için ne yapılabilir?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aile konutunun satışını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Zehra Zümrüt Selçuk: İnşaat sektörü büyümeye önemli katkı sağlıyor!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İnşaat sektörü önemli çünkü ekonomide lokomotif sektörlerden birisi. İnşaat sektörünün büyümeye önemli katkı sağladığını görüyoruz" dedi.

Cumartesi yasağının kalkması AVM cirolarına yüzde 30 katkı sağladı!

Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü yaptığı açıklamada cumartesi yasağının kalmasının cirolarda yüzde 30’lar seviyesinde artış sağladığını söyledi.

Murat Kurum: Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık, 490 riskli binanın 460'ının yıkımını gerçekleştirdik." diye konuştu.

Aile konutunun sağladığı haklar nelerdir Haberi

Aile konutunun sağladığı haklar nelerdir

Aile konutunun sağladığı haklar nelerdir?


Evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri gayrimenkule aile konutu deniyor. Bu şerh tapuya verilince eşler tek başlarına artık o taşınmazda satış ipotek tesisi gibi tasarrufi işlemleri yapamıyor. 


Aile konutu şerhi, eşler arasında herhangi bir problem veya boşanma ile ilgili sürece girildiğinde evin tek taraflı satılarak elden çıkartılmasını ve eşlerin herhangi bir şekilde mağduriyet yaşamasını önlemek amacıyla alınan tedbir türü olarak da tanımlanabiliyor. 


Gayrimenkulün aile konutu olduğunu kanıtlayanlar muhtarlıktan alınmış belge ile Nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı aile nüfus kayıt örneği (yerleşim yeri adresini gösterir) veya evlilik cüzdanı ile bağlı bulunduğu Tapu Sicil Müdürlüğüne müracaat ediliyor. 


Aile konutunun sağladığı haklar!

Bir ev aile konutu ise eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira...