02 / 05 / 2024

Aile konutunun söz konusu davalarda koruma süresi nedir

Aile konutunun söz konusu davalarda koruma süresi nedir

Aile konutu hukukta ne kadar korunur? Aile konutunun söz konusu davalarda koruma süresi nedir? Hukuk, aile konutu koruma süresini nasıl hesaplar? Aile konutu korumasının süresi nedir? İşte tüm bu soruların cevapları...

Aile konutunun satışına rıza göstermeyen eş için ne yapılabilir?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aile konutunun satışını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Mehmet Özhaseki'den Şehzadeler'e destek sözü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e ​Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yapılacak kentsel dönüşüm projesine destek olacağı sözünü verdi.

Şehmus Günaydın'dan Isparta'da emeklilere TOKİ desteği sözü!

Vali Şehmus Günaydın, Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal ve yönetim kurulu üyelerine Isparta'da yapılacak TOKİ Emekli Konutları konusunda destek sözü verdi.

Zeynep Hüveyda Oral, Tekfen Emlak'ın yönetiminde söz sahibi!

Tekfen Holding yönetimde söz Sahibi olan personellerini açıkladı. Tekfen Emlak Geliştirme'de söz sahibi olan personel Zeynep Hüveyda Oral olarak açıklandı.

Söz Metler İnşaat Yapı Malzemeleri Metal Orman Ürünleri Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Söz Metler İnşaat Yapı Malzemeleri Metal Orman Ürünleri Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Enver Boyaalıcı tarafından 10 bin TL sermaye ile 31 Mayıs'ta Ümraniye, Adem Yavuz Mahallesi'nde kuruldu.

İztuzu Plajı’yla ilgisi son sözü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söyledi!

DENİZ kaplumbağalarının üreme alanı olan dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nın işletme yetkisine dair yaşanan tartışmada son sözü şimdilik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söyledi.

Türkkan İnşaat sayısız projelerde başarılara imza atıyor!

Türkkan İnşaat, değerler ve çizdiği hedefler doğrultusunda bugüne kadar ürettiği sayısız projede başarılara imza atıyor. inşaat sektöründe saygın bir kültüre sahip bir firma yaratarak müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor.

İBB’nin kira gelirleri orantısız mı?

Sayıştay 2014 Denetim Raporu’nda İBB’nin kira gelirinin orantısız olduğunun altı çizilen raporda Sayıştay denetçileri bunun nedenini ihale sürecinin şeffaflıktan uzak yürütümesi olarak değerlendirdi.

Balıkesir Sındırgı turizm sektöründe söz sahibi olacak!

Balıkesir'in Sındırgı Belediyesi, turizm sektöründe söz sahibi olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, mahalleleri dolaşarak, yapılacak çalışmaları anlattı.

Veysel Eroğlu'ndan Düzce'ye köprü sözü!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca Düzce'ye de 19 yeni müjde ile geldiğini belirtirken, Kara Hacı Musa Mahallesi içinden geçen dere için 2 yeni köprü yapılması içinde söz verdi.

Derebahçe Sosyal Tesisi söz verilen tarihe yetişecek!

İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek mühendislerden bilgi alan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 6 dönümlük alan içerisine inşa edilen Derebahçe Sosyal Tesisi’ni söz verildiği tarihe yetiştireceklerini ifade etti.

Zeynep Fıratoğlu: Ev alırken son söz kadınların!

Ev alırken son sözü kadınların söylediğini öngören girişimci iş kadını Zeynep Fıratoğlu, bu fikirden yola çıkarak, emlak sektörüne kadın gözüyle bakan 'kadincaemlak.com' internet sitesini kurdu.

Doğuş GYO yönetimde söz sahibi olan personel listesini yayınlandı!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nda söz sahibi olan personel listesini bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı. Liste aşağıda yer alıyor.

Aile konutunun söz konusu davalarda koruma süresi nedir Haberi

Aile konutunun söz konusu davalarda koruma süresi nedir

Aile konutu korumasının süresi nedir?


Resmi evlilik birliği içerisinde, eşlerce konutun aileye özgülenmesiyle, eşler arasındaki mal rejiminin türünden bağımsız olarak başlayan koruma, konutun aile konutu olma niteliği ortadan kalkana kadar devam edecektir. Aile konutunun TMK 194. madde kapsamında korunması, kural olarak evlilik birliğinin sona ermesine kadar devam edecek, eşlerin bu konuttan kesin olarak taşınmaları, anlaşarak konutun aile konutu olma niteliğine son vermeleri, evliliğin boşanma, iptal veya ölümle son bulması veya konutun yok olması hallerinde, bu madde kapsamında yer alan koruma imkânları da son bulacaktır. Aile konutu niteliğinin sürmesi koşuluyla evliliğin devamı süresince söz konusu olan TMK 194. madde koruması, eşlerden birinin ölümü halinde, evlilik birliği ortadan kalkacağından sona erecek, ancak sağ kalan eşin aile konutu üzerindeki hak sahipliği, TMK’nın mal...