02 / 05 / 2024

aile malları nasıl korunur

aile malları nasıl korunur

Medeni Kanuna göre, aile malları ortaklığı, ortakları elbirliği ile iktisadî faaliyette bulunmak üzere birleştirir. Peki aile malları nasıl korunur? İşte medeni kanunda yer alan esaslar ve aile mallarının korunması...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2.431 personel alımını kaçırmayın! 2.431 personel alımı başvurusu nasıl yapılıyor? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2 bin 431 personel alımı ile ilgili detaylar peş peşe belli oldu. 28 Nisan'da başvuruları başlayan personel alımının şartları neler? 2.431 personel alımı başvurusu nasıl yapılıyor? 

Aile Bakanlığı açıkladı… Torununa bakan büyükannelere devlet para yardımı yapıyor!  Nasıl başvurulur?

Torunlarına bakan büyükannelere müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi.  Torunlarının bakımını üstlenen anneanne ve babaannelere devlet para yardımında bulunuyor.  Peki Torun destek ödemesi için nasıl başvurulur?

250 bin aile faydalanıyor! Sosyal ve Ekonomik Destek Programı’na nasıl başvurulur?

Sosyal ve Ekonomik Destek Programı (SEDEP) kapsamında; ayni ve nakdi sosyal destek başvuruları yapılabiliyor. İBB’nin hayata geçirdiği proje kapsamında 250 bin aile faydalanıyor. Peki SEDEP’e nasıl başvurulur?

Destek paraları yatmaya başladı! Aile destek parası yattığını nasıl öğrenebilirim?

Aile destek parasının yatıp yatmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. İşte onlardan biri “Aile destek parası yattığını nasıl öğrenebilirim?” sorusunun yanıtı!

Aile destek parasının yattığını nasıl öğrenebilirim?

Aile destek paralarının yatıp yatmadığı pek çok vatandaş tarafından araştırılmaktadır. Peki “Aile destek parasının yattığını nasıl öğrenebilirim?” İşte detaylar!

Aile destek paketini kimler alabilir? Aile destek yardımı başvurusu nasıl yapılır? Aile destek parası ne kadar yatacak?

Aile Destek Paketinin hesaplara yatırılacağı tarih ve şartlarının detayları merak ediliyor. Peki, Aile destek paketini kimler alabilir? Aile destek yardımı başvurusu nasıl yapılır? Aile destek parası ne kadar yatacak? İşte detaylar...

1250 lira Aile Destek Ödemesi nasıl alınır?

Vatandaşlar 1250 lira aile destek ödemesi nasıl alınır diye araştırıyor. Devletin sosyal ve maddi yardımlarına bir yenisi daha ekledi. İhtiyaç sahibi, dar gelirli ya da yardıma muhtaç ailelere 1250 lira destek ödemesi yapılacak.

Aile Destek yardımı başvurusu nasıl yapılır? Her ay 1250 TL kimlere verilecek?  Aile Desteği Programı 2022...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı maddi durumu iyi olmayan ailelere 850 TL ila 1250 TL arasında maddi destekte bulunuyor. Peki Aile Destek yardımı başvurusu nasıl yapılır? Her ay 1250 TL kimlere verilecek? İşte detaylar...

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022?

Tapu devri, belli kurallar kapsamında yapılmaktadır. Peki bu bağlamda Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022? İşte detaylar!

Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır?

Tapu işlemleri ile uğraşan kişiler, özellikle tapu devrinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor. Tapu devri nedir, Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022? Aile içi tapu devir masrafları ne kadar? 2022

Aile içi tapu devri yapmak isteyen vatandaşlar, aile içi tapu devri nasıl yapılır? 2022, aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar? sorularını araştırıyor. İşte detaylar…

Aile destek parasını PTT'den nasıl alabilirim? Aile destek parası nereden alınır?

Aile Destek parasına dair vatandaşlar bazı konuların aydınlatılmasını istiyor. Bunun için de Aile Destek parasını PTT'den nasıl alabilirim? Aile destek parası nereden alınır? şeklinde sorular soruyorlar. İşte detaylar!

Aile Destek Başvurusu kabul edildiğini nasıl anlarım?

Aile Destek başvurusuna pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Aile Destek Başvurusu kabul edildiğini nasıl anlarım? İşte merak edilen o detaylar!

aile malları nasıl korunur Haberi

aile malları nasıl korunur

Aile mallarının korunması!

Aile malları ile ilgili yasal esaslar Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre, hısımlar, kendilerine geçen mirasın tamamı veya bir bölümüyle ya da ortaya başka mallar koymak suretiyle aralarında bir aile malları ortaklığı kurabiliyor.


ÜÇÜNCÜ AYIRIM

AİLE MALLARI

A. Aile vakfı

MADDE 372.- Aile bireylerinin eğitim ve öğrenimleri, donanım ve desteklenmeleri ve bunlara benzer amaçların gerektirdiği harcamaların yapılması için kişiler hukuku ve miras hukuku hükümleri uyarınca aile vakfı kurulabilir.


Bir malın veya hakkın başkalarına geçmemek üzere aynı soydan gelenlere kuşaktan kuşağa kalacak şekilde özgülenmesi yasaktır. Böyle bir özgülenme, vakıf kurma yoluyla da yapılamaz.


B. Aile malları ortaklığı

I. Oluşumu

1. Koşulları

MADDE 373.- Hısımlar, kendilerine geçen mirasın tamamı veya bir bölümüyle ya da ortaya başka mallar koymak suretiyle aralarında bir aile malları ortaklığı kurabilirler.


2. Şekil

MADDE 374.- Aile...