29 / 04 / 2024

Aile şerhi ne demek

Aile şerhi ne demek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının eş rızası olmadan gayrimenkuller üzerinde işlem yapılmasını önleyen düzenlemesi kapsamında, on ayda 9 bin 704 taşınmaza aile şerhi konuldu. İşte rakamlar...

Tapuda 9 bin 704 taşınmaza aile şerhi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın eş rızası olmadan gayrimenkuller üzerinde işlem yapılmasını önleyen düzenlemesi kapsamında, yılın on ayında 9 bin 704 taşınmaza da aile şerhi konuldu.

Aile şerhine başvuru sayısı 3 bin 700 olarak belirlendi!

Eş rızası olmadan gayrimenkuller üzerinde işlem yapılmasını önleyen düzenleme kapsamında geçen yıl bin 253 konuta aile şerhi konulurken, 16 Ağustos itibarıyla bu sayı 3 kat artarak, 3 bin 700'e ulaştı...

Aile konutu şerhi nedir, nasıl konulur?

Aile konutu şerhi, Türk Medeni Kanunu’nun belirli maddesi uyarınca düzenlenmiş bir terimdir. Bu terim, aileler için önemli bir yasal hakkı ifade etmektedir. Peki aile konutu şerhi nedir, hangi hallerde konulur ve aile konutu şerhi olan ev ne demektir? İşte aile konutu şerhi ile ilgili bilgiler...

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

Aile Bakanlığı sosyal destek ödemesi ne kadar oldu? Yüzde 30 zamlı destek yattı mı? Başvuran alıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, memur ve emekli maaş zammının ardından bazı sosyal yardım tutarlarına da zam yaptı. Aile Bakanlığı sosyal destek ödemesi ne kadar oldu? Yüzde 30 zamlı destek yattı mı? Başvuran alıyor!

Aile destek ödemeleri şubat ayı ne zaman yatacak? Şubat ayı aile destek parası ne kadar oldu?

Aile destek ödemelerine dair sorular hız kazandı. Peki “Aile destek ödemeleri şubat ayı ne zaman yatacak?” İşte detaylar!

Aile Bakanlığı 1250 TL'lik desteğe yeni zam yapacak mı? Okkalı zam ne zaman geliyor? Şubat Aile Destek ödemesinde şok!

Aile Destek Programı ödemelerine zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Aile Bakanlığı 1250 TL'lik desteğe yeni zam yapacak mı? Okkalı zam ne zaman geliyor? Şubat Aile Destek ödemesinde şok!

Şubat ayı sosyal yardım paraları ne zaman yatacak? Şubat ayı aile destek parası ne kadar oldu?

Aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağı merakla sorgulanıyor. Peki Şubat ayı sosyal yardım paraları ne zaman yatacak? İşte detaylar!

Aile destek ödemesi 1250 TL yattı mı, ne zaman yatacak? Yeni ay sosyal destek ödemelerine zam geldi mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 12 ay süre ile dar gelirli vatandaşlara 850 ile 1250 TL arasında yardım veriyor. Peki, Aile destek ödemesi 1250 TL yattı mı, ne zaman yatacak? Yeni ay sosyal destek ödemelerine zam geldi mi?

Aile Destek ödemesi ne zaman zamlı yatacak? Aile destek yardımı şubat ayı ne zaman yatacak?

Aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağı merakla araştırılıyor. İşte 2023 şubat ayı aile destek ödemelerine dair detaylar!

Aile Bakanlığı şubat yeni ay ödemesini yaptı mı? 1250 TL'ye okkalı zam ne zaman gelecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirlilere destek ödemesine devam ediyor. Bu kapsamda her ay hesaplara 850 ile 1250 TL arasında destek veriliyor. Peki, 1250 TL'ye okkalı zam ne zaman gelecek? İşte detaylar...

Aile Bakanlığı 1250 TL'lik desteğe okkalı zam yapacak mı? Şubat yeni ay Aile Destek parası ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara her ay 850 ile 1250 TL arasında destek ödemesi yapıyor. Peki, Aile Bakanlığı 1250 TL'lik desteğe okkalı zam yapacak mı? Şubat yeni ay Aile Destek parası ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Aile Destek parasına zam geldi mi? Şubat yeni ay ödemeleri hesaplara ne kadar yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 850 TL-1250 TL aralığında değişen Aile Destek paketi ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Peki, Şubat yeni ay ödemeleri ne kadar yatacak? İşte detaylar...

Aile destek programı ocak ayı ne zaman yatacak? Aile destek parasının yattığını nasıl öğrenirim?

Aile destek ödemlerine dair pek çok soru sorulmaya başlandı. Onlardan biri de ocak ayı ödemelerinin ne zaman yatacağı. İşte detaylar!

Aile Destek ödemesi ne zaman zamlı yatacak? Aile destek Şubat ayı ne zaman yatacak?

Aile destek ödemeleri vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Özellikle “Aile destek Şubat ayı ne zaman yatacak?” sorusunun yanıtı aranıyor. İşte detaylar!

Aile şerhi ne demek Haberi

Aile şerhi ne demek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının eş rızası olmadan gayrimenkuller üzerinde işlem yapılmasını önleyen düzenlemesi kapsamında, yılın on ayında 9 bin 704 taşınmaza aile şerhi konuldu.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, aile şerhi, tapu sahibi eşin, anlaşmazlık veya boşanma durumunda ya da keyfi şekilde, eşinin muvafakati olmadan konutu satmasını, ipoteğe konu edilmesini engelliyor.


-En fazla şerh üç büyük ilden


Bu kapsamda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, ülke genelinde yılın on ayında aile şerhi konulan konut sayılarını açıkladı. Bu dönemde 9 bin 704 taşınmaza aile şerhi konuldu.


Uygulamaya en çok İstanbullular ilgi gösterdi. İstanbul'da 2 bin 477 konuta şerh konulurken, Ankara'da bin 271, İzmir'de 729, Adana'da 377 ve Bursa'da 362 konutta bu işlem gerçekleştirildi.


-Doğuda aile şerhi ilgi görmedi


Ardahan ve Bitlis'te sadece birer konuta...