04 / 05 / 2024

Aile şerhi sayısı

Aile şerhi sayısı

Eş rızası olmadan gayrimenkuller üzerinde işlem yapılmasını önleyen düzenleme kapsamında geçen yıl bin 253 konuta aile şerhi konulurken, 16 Ağustos itibarıyla bu sayı 3 kat artarak, 3 bin 700'e ulaştı...

Kira sorununa çözüm ‘ev arkadaşlığı’ oldu! Ev arkadaşlarının yaşadığı konut sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı!

Milyonlarca vatandaş, artan kira giderleriyle baş etmenin yollarını arıyor. Bunlardan en yaygın olanı ise ‘ev arkadaşlığı’ oldu. Çekirdek aile bulunmayan birden fazla bireyin yaşadığı konutların sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı.

Türkiye'de ekonomik yardım alan aile sayısı açıklandı! Rakam dudak uçuklatan cinsten

Türkiye'de ekonomik yardım alan aile sayısı açıklandı. Her dört aileden birinin hükümetten maddi yardım aldığı ortaya çıktı. Bu rakam 80 milyonluk ülkede 20 milyon insana denk geliyor. Devlet eliyle verilen destekler ülkedeki ekonomik yoksulluğun boyutunu gözler önüne serdi.

Tapuda son bir senede aile şerhi konulan konut sayısı 15 bin 171 oldu!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı önemli açıklamada, son 1 senede aile şerhi konulan konut sayısının 15 bin 171 oldu rakamına ulaştığını söyledi.

Aile şerhi olan gayrimenkuller nasıl satılır?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında; aile şerhi olan gayrimenkullerin satışına ilişkin merak edilenleri kaleme aldı.

2002 ile 2019 yıllarındaki kiracı aile sayısı TBMM'de!

2002 ile 2019 yıllarındaki kiracı aile sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sezgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ev sahibi aile sayısı meclis gündeminde!

2002 ile 2019 yıllarındaki ev sahibi aile sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sezgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

AB vatandaşlarının yüzde 16,6'sının evindeki oda sayısı yetersiz!

Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının yüzde 16,6'sı aile üyelerinin sayısına göre oda sayısının yetersiz olduğu evlerde barınıyor.

Adana'da 2 kişilik küçük evlerin sayısı 50'ye ulaştı!

Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü bünyesinde hayırseverlerce inşa edilen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca da Türkiye genelinde uygulanması planlanan 2 kişilik Küçük Evlerin sayısı,50’ye ulaştı.

Yazlık aile konutu sayılır mı?

Medeni Kanun gereğince, evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yer aile konutu oluyor. Peki, yazlık aile konutu sayılır mı? İşte yanıtı..

Kiralık ev aile konutu sayılır mı?

Evli eşlerin birlikte yaşadıkları, evlilik ve aile hayatlarını sürdürdükleri, sürekli ikamet ettikleri konuta “aile konutu” deniyor. Peki, kiralık ev aile konutu sayılır mı?

Aile konutu hangi sınırlamaları getirir?

Aile konutu şerhi, gerek eşler gerekse 3. şahıslar yönünden özellikle tapuya verilen şerh işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, aile konutu hangi sınırlamaları getirir?

Aile konutu kira sözleşmesi fesih şartları!

Aile konutu şerhi, eşlere karşılıklı olarak hak ve sorumluluklar yüklüyor. Peki, eş muvafakati olmasan aile konutu kira sözleşmesi feshedilir mi? Aile konutu kira sözleşmesi fesih şartları nelerdir?

Aile şerhi uygulamasına talep 3 kat arttı!

Eş rızası olmadan gayrimenkul işlemi yapılmasını önleyen düzenleme kapsamında geçen yıl 1.253 konuta aile şerhi konulurken, 2013'te bu sayı 3 kat artarak 3.700'e fırladı...

Aile şerhi sayısı Haberi

Aile şerhi sayısı

Türkiye'de gayrimenkullere konulan aile konutu şerhiyle yeni bir dönem başladı. Eşler birbirlerinin rızası olmadan artık aile konutunu ne satabilecek ne de ipotek ettirebilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre geçen yıl bin 253 konuta aile şerhi koyulurken, 2013'te 16 Ağustos itibarıyla bu sayı 3 kat artarak, 3 bin 700'e ulaştı.


Koyulan şerhlerde, bağımsız bölüm olarak ifade edilen daire ve dükkanlar ilk sırada yer aldı.


-İstanbul ilk sırada


İşlemler, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde yoğunlaştı. İstanbul'da 953, Ankara'da 432, İzmir'de 303 ve Adana'da 109 gayrimenkule aile şehri konuldu. Doğu ve güneydoğudaki iller ise uygulamaya fazla ilgi göstermedi.


-Şerh işlemindeki aksaklıklar


Yeni Medeni Kanun ile 2002'de getirilen aile konutu şerhi düzenlemesi, yaşanılan mahkeme süreçleri nedeniyle kesintiye uğramıştı. İzmir'de Bölge...