06 / 05 / 2024

Aileler küçüldü konutlar da küçüldü

Aileler küçüldü konutlar da küçüldü

Çok sayıda Başkentliyi ev sahibi yapan müteahhit Mehmet Öztürk, günümüzde ailelerin küçülmesi, evlilik yaşının ilerlemesi, çocuk sayısının azalmasının, küçük ama kullanışlı dairelere talebi artırdığını söyledi.

Bakan Mehmet Özhaseki: 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarına ilişkin konuştu. Bakan Özhaseki, 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldığını ve 200 bin konutun yapıldığını inşa etti. 

Elbistan'da dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü!

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden ikincisinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü.

10 ilde binlerce bina yıkıldı! Kredi ile ev alanların durumu ne olacak? Depremzedeler dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle binlerce bina yıkıldı. Bu binalar arasında kredi ile satılan konutlar da yer alıyor. Peki kredi ile konut alanlar ne yapacak? İşte ayrıntılar...

Çekmeköy derebandındaki kaçak yapılar yıkıldı!

Çekmeköy Merkez Mahallesi’nde dere taşkın alanında kalan kaçak yapılar yıkıldı; Çekmeköylü aileler yeni evlerine yerleşiyor.

Yalıhüyük TOKİ Konutları başvuru işlemleri!

Yalıhüyük TOKİ Konutları başvuru işlemleri 30 Eylül tarihine kadar uzatıldı. Projede daireler 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı.

Bilecik Bozüyük TOKİ Konutları kurası!

Toplamda 197 adet daire emekliler için satışa çıkarıldığı projede 240 aya kadar varan vade sağlanıyor. Bilecik Bozüyük TOKİ Konutları kurası 15 Nisan 2016 gününde yapılacak.

TOKİ Karabük Emekli Konutları kura çekilişi!

TOKİ Karabük Emekli Konutları kura çekilişi 12 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek. Fiyatların konut ihalesi yapıldıktan sonra belli olacağı projede başvurular devam ediyor.

Silivri Şirin Sitesi’ndeki metruk bina yıkıldı!

1999 depreminden bu yana Silivri Konutlar Bölgesi’nde ciddi bir tehlike oluşturan Şirin Sitesi’ndeki metruk bina, Silivri Belediyesi’nin koordinesiyle can ve mal kaybına sebebiyet vermeden başarıyla yıkıldı.

Aktaş 3'üncü etap toplu konutları için 100 gecekondu yıkıldı!

Altındağlı vatandaşların daha modern yaşam alanlarına kavuşması için çalışan Altındağ Belediyesi, Aktaş 3'üncü etap toplu konutlarını da tamamladı. Aktaş 3'üncü etap toplu konutları için 100'e yakın gecekondu yıkıldı.

Mehmet Öztürk: Aileler küçüldü konutlar da küçüldü!

Alpak ve Neva inşaat kurucu ortağı Mehmet Öztürk dünya genelinde yaşam stilinin değiştiğini, aileler ile birlikte konutlarında küçüldüğünü belirti.Küçük metrekareli konutların kolay satın alınabilir ve yüksek kira getirili olduğunu söyledi.

Aileler küçüldü konutlar da küçüldü!

Çok sayıda Başkentliyi ev sahibi yapan müteahhit Mehmet Öztürk, günümüzde ailelerin küçülmesi, evlilik yaşının ilerlemesi, çocuk sayısının azalmasının, küçük ama kullanışlı dairelere talebi artırdığını söyledi.

Ahmet Erkurtoğlu: Dönüşüm başladı konutlar küçüldü!

AE Mimarlık Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, kentsel dönüşüm yapılırken, yaşam alanlarının giderek küçüldüğünü belirtti. "Kentsel dönüşüm kavramı üzerinde hâlâ tam bir uzlaşma sağlanabilmiş değil" dedi.

Manisa'da 54 yıllık apartman kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Manisa'da 54 yıllık üç katlı bir apartman, kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı. Belediyenin Deprem Etüd Merkezi ve Yapı Laboratuvarı Sorumlusu Burak Gürol, yapılan çalışmalar sonucunda merkezdeki 99 binanın daha risk altında olduğunu söyledi

Aileler küçüldü konutlar da küçüldü Haberi

Aileler küçüldü konutlar da küçüldü

Günümüzde değişen yaşam şekillen konut sektörüne de yansıdı. Ailelerin küçülmesi, evlilik yaşının ilerlemesi, çocuk sayısının azalması müteahhitleri küçük ama kullanışlı daire yapmaya yöneltti. 30 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Neva Prestij Yapı'nın sahibi Mehmet Öztürk ile hem değişen konut sektörü hem de 650 dairelik yeni projesini konuştuk. Öztürk, Aileler küçüldü, konutlar da küçüldü" diyerek sektördeki son durumu özetledi. 


İnşaat sektöründe firmalar büyük bir yarış içinde. Sizi diğerlerinden ayıran özellik ne? 

30 yıldır sektördeyiz. Firma olarak son yıllarda toplu konut projelerine hız verdik. Eryaman, Sincan ve Etimesgut çevresinde 3 bin 500 civarında konut yaptık. Bu projelerle sadece konut üretmekten öte doğa ve kent hayatını buluşturduk, yaşam kalitesinin artmasını sağladık, estetik ve konforu birleştirdik. 

Müşterilerimize yaşanacak mekanlar tasarladık. 


En son hangi proje üzerinde çalıştınız? 

Eryaman'da Alpak...