29 / 04 / 2024

Airbus A380 pist

Airbus A380 pist

İstanbul Pendik'te yer alan Sabiha Gökçen Havaalanı'na daha büyük uçakların inmesi için yeni bir pist yapılacak...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatları tamamlandı!

Açılışı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nda incelemeler gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Havalimanımızın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatlarını tamamladık. Nisan ayının başından itibaren de deneme uçuşları başladı." şeklinde konuştu.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistinin maliyeti 2.6 milyar TL'yi aştı!

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda inşası süren ikinci pistin altında kalacak tünelde yaşanan çatlakların telafisi için bir ihale daha gerçekleştirildi. 13 senedir tamamlanamayan pist için harcanan para, ihale tarihindeki rakamlarla 2.6 milyar TL'yi aştı. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti için yeni ihale yapıldı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılacak olan ikinci pist gündemden düşmüyor. Sabiha Gökçen'in 2'nci pisti için yeni bir ihale yapıldı...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2'nci pistinde son durum ne?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist 7 senedir tartışılıyor. Pistin açılışında sürekli ertelemeler yapılıyor Bu Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti, iki bölüm şeklinde iki defa ihale edildi. 

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist inşaatında son durum!

7 yıldır bitirilemeyen Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pist inşaatının altındaki tünellerde ikinci çatlak yaşandığı iddia edildi. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı 2 yılda bitecek!

Adil Karaismailoğlu, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapım çalışmalarına ilişkin, "Şu an pist çalışmasının üzerindeyiz. İnşallah yıl sonuna kadar bütün altyapı çalışmalarımızı tamamlayacağız" dedi...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti yıl sonunda devrede!

Türkiye'nin yurtdışına açılan önemli kapılarından biri olan ve yılda 35 milyondan fazla yolcuya hizmet sunan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pist yatırımı yıl sonunda devreye girecek.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist çalışmalarında son durum ne?

Adil Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pistinde koronavirüs salgını süreci sebebiyle bir aksamanın yaşandığını söyledi. Karaismailoğlu, "Çalışmalarda bir sıkıntı yok, devam ediyorlar. İnşallah en kısa zamanda bitireceğiz" dedi...

Tokat Havalimanı'nın pist çalışmaları 2 ay içinde tamamlanacak!

Adil Karaismailoğlu, "Önümüzdeki yılların başlarında Tokat Havaalanı'na en güvenli şekilde en büyük uçaklarımız inecek. Tokatlıları bütün dünyayla buluşturmuş olacağız" diye konuştu. 

İstanbul Havalimanı'nın 4'üncü pisti 24 ayda tamamlanacak!

İstanbul Havalimanı'nda devam eden yatırımlar hakkında bilgi veren İGA İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, 3. pistin 18 Haziran'da açılacağını söyledi. Samsunlu, ''4. pist başlayınca 24 ay süremiz var. 2023 ya da 2024 yılında biter'' dedi.

Trabzon Havalimanı pist yenileme çalışmaları ay sonunda tamamlanacak!

Türkiye'nin yolcu ve uçak trafiği bakımından en önemli havalimanları arasında bulunan Trabzon Havalimanı'nda pist yenileme çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Airbus A380 pist Haberi

Airbus A380 pist

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yolcu kapasitesi 30 milyondan 70 milyona çıkarılacak. Havaalanına daha büyük olan Airbus A380'in de inebileceği  3 bin 500 metre uzunluğunda yeni bir pist inşa edilecek. 3 bin metrelik diğer piste paralel olarak hayata geçirilecek pistin 2015 yılında tamamlanması...