03 / 05 / 2024

Ajans Press ev sahiplik oranları

Ajans Press ev sahiplik oranları

Bin 577 kamu emekçisiyle yapılan araştırmaya göre, her üç kamu çalışanından birisinin kiracı olduğu tespit edildi. Kendi evlerinde oturanların oranı ise yüzde 57,2 olarak açıklandı. 

İstanbul’da iki emekli maaşı bir ev kirasına yetmiyor!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) verileri İstanbul’da iki emekli maaşının bir ev kirasına yetmediğini gözler önüne serdi. İşte detaylar... 

Bir kişinin ortalama harcadığı elektrik ne kadar?

Medyaya yansıyan haber ve verilerle derlenen bilgilere göre ülkelerin kişi başına yıllık elektrik tüketimi belirlendi. Ajans Press'in derlediği bilgilere göre Türkiye'de kişi başına elektrik tüketimi 3.348 kWh olarak belirlendi.

Yabancı yatırımcı en çok İstanbul'dan konut aldı!

Ajans Press’in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, yabancılara konut satışında en çok tercih edilen il İstanbul oldu...

Fransız haber ajansından İstanbul’dan “yalı alın” çağrısı!

Fransız haber ajansı Associated French Press (AFP), yabancı yatırımcılara İstanbul’dan "yalı almaları" yönünde çağrı yaptı.

Ankara'ya yabancıların ilgisi artıyor!

Medya takibi sistemi olan Ajans Press ve ITS Medya, yabancılara yapılan konut satış istatistiklerine dair bir raporu sundu. Yapılan araştırmada yabancılara 22 bin 234 konutun satıldığı bilgisi paylaşıldı. 

Gayrimenkul sektörü medyanın bir numaralı gündemi!

Ajans Press, Türkiye’nin emlak karnesini çıkardı. Ajans Press’in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, konut fiyatlarında ve emlak vergilerinde yaşanan artışın medyanın bir numaralı gündem maddesi olduğu belirlendi.

En çok kira ve konuta harcanıyor!

Ajans Press, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini derleyerek bir inceleme yaptı. Araştırma göre, Türkiye’de bir kişi en çok harcamayı gıda ve konuta yapıyor.

Türkiye'den en çok Araplar konut alıyor!

Medya takip kuruluşları PRNet ve Ajans Press'in yaptığı araştırmaya göre Arapların en çok Türkiye'den konut aldığı ortaya çıktı.

Mevlana Celaleddin'in doğduğu ev restore edilecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyindeki Belh ilçesinde bulunan Mevlana Celaleddin'in doğduğu ev, babasının ders verdiği Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi'nin restorasyonu için ilk adımı attı.

Yaşlı bakımında akıllı ev çözümü!

Yaşlı bakımında akıllı ev çözümü bulundu. Anadolu Ajansı sponsorluğunda 15-16 Aralık'ta, Ankara'da düzenlenecek ''Uluslararası 3. Yaş Baharı ve Dinamikleri Kongresi''nde, uluslararası isimler yaşlı bakımına ilişkin deneyimlerini paylaşacak

Aliya İzzetbegoviç'in doğduğu ev restore edildi!

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in, Bosanski Şamac şehrindeki doğduğu ev, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( TİKA ) tarafından restore edildi.

Antalya'da ev yangını çıktı!

Anadolu Ajansı'nda yayınlanan habere göre Antalya'da ev yangını çıktı. Yangını söndüren itfaiye, evde yaptığı yangın sonrası incelemede içeride yer alan küçük çocuğun yaşamını yitirdiğini belirledi....

Ajans Press Profilo AVM'ye taşındı!

Medya takibinde 60. yılı deviren Ajans Press, Profilo AVM’ye taşındı...

Ajans Press ev sahiplik oranları Haberi

Ajans Press ev sahiplik oranları

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, kamu çalışanlarının genel durumlarını ele alan araştırmayı inceledi. Ajans Press’in Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, her üç kamu çalışanından birisinin kiracı olduğu belirtildi. 

Ajans Press verilerine göre, kendi evlerinde oturanların oranı ise yüzde 57,2 olarak kaydedildi. Ailesinin evinde oturanların oranı yüzde 12,5, lojmanda oturanların oranı ise sadece yüzde 2,2 olarak belirtildi. 

Çalışma ve Toplumsal Yaşam Deneyimleri raporunda, kamu çalışanlarının yüzde 90,6’sının 5 bin TL’den daha az maaş aldığı ifade edildi. Yaklaşık yarısına denk gelen yüzde 49,2’sinin ise aylık gelirinin 4 bin ile 7 bin 500 TL arasında olduğu görüldü. Kamu çalışanlarının yüzde 95’inin de kredi kartı kullandığı görülürken, buna paralel olarak yüzde 90’ının da borç ödeme de zorlandığı tespit...