07 / 05 / 2024

Akalan köyüne taş ocağı mı kurulacak

Akalan köyüne taş ocağı mı kurulacak

Akalan köyünde ormanlık araziye kireç taşı ocağı açılacak. Çalışma dinamit kullanılarak yapılacak İstanbul Çatalca'nın Akalan Köyü'nde yirmi yıl önce devletin ağaçlandırdığı tamamı orman alana, kireç taşı ocağı açılmak isteniyor.

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Başka Köy Milas'ta her şeye yeniden başlayın! 500 bin liradan başlayan fiyatlarla ortaklık fırsatı!

"Yaşam Burada Çok Başka" sloganıyla lanse edilen Başka Köy Milas projesinde 500 bin liradan başlayan fiyatlarla ortaklık fırsatı sunuluyor. İşte detaylar...

Akiş GYO'nun Kadıköy'deki taşınmazıyla ilgili davasıyla ilgili son durum!

Akiş GYO, İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi, Çiftehavuzlar Mevkii, 106 pafta, 1435 ada, 39 parselde kain taşınmazla ilgili şirketin davası hakkında açıklamalarda bulundu. 

Çağlar Bozkurt, köyüne 10 milyon TL'lik yatırımla doğam yaşam alanı kazandırdı!

Muğlalı turizmci Çağlar Bozkurt, doğup büyüdüğü köyünden 40 dönümlük arazi satın alarak köye doğal yaşam alanı kazandırdı.

İdlib Esenler Köyü'ne 300 briket ev yapılacak!

Esenler, çadır kamplarda yaşam mücadelesi veren İdlibliler'e yardım elini uzatıyor. "100 hanelik köy" hedefiyle başlayan yardımlarla 52 briket ev bitirildi. Esenlerli hayırseverlerin yardımlarıyla yeni hedef, İdlib Esenler Köyü'ne 300 briket ev yapmak olarak belirlendi...

İzmit Ambarlı Köyü'ne muhtarlık ofisi!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Ambarlı Köyü'ne muhtarlık ofisi inşa etti.

Konya Sonsuz Şükran Köyü’ne yeni kerpiç evler geliyor!

Sanatçıların yoğun ilgi gösterdiği Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Sonsuz Şükran Köyü’nde yeni kerpiç evler yapılması için çalışmalara başlandı.

Köyüne izinsiz konut yapana ceza yağacak!

Kıyılardan mera ve yaylalara kadar ülkenin neredeyse tamamının imar sisteminde değişiklik öngören yeni Tapu Kanunu yasa teklifi taslağı, köyüne izinsiz konut yapan ve konutunu izinsiz onaranlara da ceza getiriyor.

Hobbit Köyü Sivas'ta hizmete açıldı!

Sivas Belediyesi'nce kent merkezine 7 kilometre mesafedeki Paşabahçe Mesire Alanı'na hayata geçirilen ve dünya genelinde izlenme rekorları kıran 'Yüzüklerin Efendisi' ve 'Hobbit' serisi filmlerindeki 'Hobbit' karakterlerinin evlerine benzeyen 'Hobbit Köyü' misafirlerini ağırlamaya başladı.

Bu köye taşınan 10 bin dolar alıyor!

İtalya'nın kuzeyinde, Alp Dağları eteklerinde yer alan Piedmont bölgesindeki Locana köyüne taşınanlara 10 bin dolar veriliyor.

İzmit Gedikli Köy Konağı'nın ihalesi yapıldı!

İzmit Belediyesi tarafından Gedikli Mahallesi (Köyü)’ne inşa edilecek olan konağın ihalesi yapıldı.

Shg Atık Yönetimi Taşımacılık İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Shg Atık Yönetimi Taşımacılık İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 2 milyon 750 bin TL sermaye bedeli ile Ayşegül Ünal tarafından kuruldu.

Akalan köyüne taş ocağı mı kurulacak Haberi

Akalan köyüne taş ocağı mı kurulacak


Böbrek taşı hastalığına iyi gelen suyuyla ünlü Akalan köyünde ormanlık araziye kireç taşı ocağı açılacak. Çalışma dinamit kullanılarak yapılacak İstanbul Çatalca'nın Akalan Köyü'nde yirmi yıl önce devletin ağaçlandırdığı tamamı orman alana, kireç taşı ocağı açılmak isteniyor. 


Köy halkı ise köy merkezine sadece 520 metre uzaklıkta kurulacak olan kireç taşı ocağına isyan ediyor. Bölgede zaten dört kireç kuyusu olduğunu ve doğayı mahvettiğini belirten köylüler, bu kez kireç kuyusu açılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 


Kireç taşı ocağına karşı bin 500 imza toplayan köylüler bu imzaları kaymakamlığa, Çatalca Belediyesi'ne ve Ak Parti İlçe Başkanlığı'na sundu. 


Akalan Köyü'nde doğup büyüyen Savaş Akat, ormandan tek bir ağaç kestiği için yıllarca mahkemelerde yargılanan köylüler olduğunu belirterek, "Ama bugün ağaç katliamına izin verilecek. Su kaynaklarımızın, ormanlarımızın yok olmasını istemiyoruz" dedi. 


AKARSULAR...