08 / 07 / 2024

AKATED

AKATED

İçme suyu, kanalizasyon, doğalgaz, haberleşme ve enerji gibi eskimiş hatlar, rögar kapaklarından içeriye sokulan kameralı robotlarla, insan eli değmeden kazısız teknoloji yöntemiyle hızlı, çevreye rahatsızlık vermeden değiştirilebilecek.

AKATED Uluslararası No Digİstanbul 2015 Konferansı 28-30 Eylül'de!

Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği (AKATED) Uluslararası No Digİstanbul 2015 Konferansı tarafından 28-30 Eylül 2015 tarihleri arasında WOW İstanbul Convention Center’da düzenleniyor.

NO-DIG TURKEY Fuarı Ağustos 2014'te İstanbul'da gerçekleşecek!

Demos Fuarcılık açıklamasına göre, kazısız teknolojiyle yer altına inerek altyapı projeleri yapan firmalar; Akated, Demos Fuarcılık ve Zed Fuarcılık iş birliğiyle gerçekleştirilecek fuarda bir araya gelecek...

AKATED Haberi

AKATED

 İstanbul gibi metropollerde içme suyu, kanalizasyon, doğalgaz, haberleşme ve enerji gibi eskimiş hatlar, son dönemlerde giderek kullanımı artan "altyapı kazısız teknoloji" ile açıktan kazı yapılmadan, yer altına indirilen robotlarla değiştirilebilecek, yeni bölgelerin altyapıları bu sistemle yapılabilecek.


Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği (AKATED) Başkanı Yasin Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010'da kurulan derneğin, merkezi İngiltere'de bulunan ve 30 ülkenin içinde yer aldığı Uluslararası Kazısız Teknolojiler Cemiyeti'ne üye olduğunu söyledi.


Kazısız teknoloji sisteminin gelişmesinin o ülkenin ilerlemesiyle uyumlu şekilde devam ettiğini aktaran Torun, bu teknolojinin, mevcut altyapı hatlarının rehabilitasyonu ve yenilerinin döşenmesinde kullanıldığını kaydetti. 


İstanbul'da, 30-40 yıl önce döşenmiş pek çok boru hattı bulunduğunu, her hattın bir ömrü olduğunu, bu sürenin dolmasıyla arıza, çatlak ve çökmelerin yaşandığını ifade eden Torun, "Siz hattı döşediğiniz zaman...