05 / 05 / 2024

akbaş şehitliği

akbaş şehitliği

Çanakkale Savaşları'nda en büyük hastane şehitliğinden biri olan Akbaş Şehitliği'nde yenileme çalışmaları başladı...

EYT için net tarih az önce duyuruldu! İşte maaşların hesaplara yatacağı o tarih!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili bu kez net tarih verildi AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, düzenlemenin yasalaşmasını bekleyen EYT mensupları için hem düzenlemenin TBMM’ye geleceği tarihi hem de yaklaşık 2.5 milyon kişinin ilk maaşlarını alacakları tarihi duyurdu.

AK Parti yeni duyurdu! İşte EYT’lilerin ilk maaşlarını alacağı tarih!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)’lilerin haftalardır beklediği düzenlemenin ne zaman yasalaşacağı ve 2.6 milyon kişinin emekli maaşlarını ne zaman alacağı halen merak konusu iken, son açıklama yine AK Parti cenahından geldi. AK Parti Grub Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesinin Tür

Öğrenci affı için düğmeye basıldı: 2022 öğrenci affı ne zaman çıkacak, kimler faydalanacak?

Öğrenci affı için TBMM’den ilk açıklama geldi. Çalışmaları başladığını duyuran AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, yakında meclise öğrenci affı ile ilgili bir teklif sunulacağını iletti. Açıklama üzerine; “2022 öğrenci affı ne zaman çıkacak, kimler faydalanacak?” sorusunu akla getirdi.

Kanal İstanbul'a karşı duranlar, bilimsel bir karşı duruş içerisinde değil!

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Kanal İstanbul'a karşı duranlar, bilimsel bir karşı duruş içerisinde değil, bilimsel hiçbir altyapısı yok" dedi...

Mehmet Ali Aydınlar restoran işinden çıktı!

Mehmet Ali Aydınlar restoran yatırımındaki hisselerini devretmiş. Aydınların hisselerini devrettiği isim işe restoranın yöneticiliğini üstlenen Fazlı Akbaş.

Aydemir Akbaş kedileri için evinden taşındı!

Usta sanatçı Aydemir Akbaş, yıllardır oturduğu Nişantaşı Topağacı'ndaki evinden kedileri için taşındı.

Aydemir Akbaş Mecidiyeköy'e taşındı!

Usta oyuncu Aydemir Akbaş 55 yıllık Nişantaşı Topağacı'nda bulunan evinden taşındı.  Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi'ne taşınan usta oyuncu kedileri için 50 bin lira harcayarak ev yaptı.

Demet Akbağ, Sezen Aksu'nun Kanlıca’daki yalısında kalıyor!

13 Mart’ta eşi Zafer Çika’nın vefatı ardından sarsılan Demet Akbağ’a dev destek Sezen Aksu'dan geldi. Aksu, yakın dostu Akbağ'ı Kanlıca’daki yalısında ağırlıyor.

Gebze'ye metro geliyor!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmit'teki şehitliği ziyaret etti. Işık, ziyaret sırasında Gebze'ye metro müjdesi verdi. Bakan, ''2018'in sonuna kadar metronun temelini atacağız'' diye konuştu.

Kıvanç Tatlıtuğ Bebek’teki evi için 100 bin TL kira ödedi!

Kıvanç Tatlıtuğ, Demet Akbağ’ın Bebek’teki Boğaz manzaralı evinde oturuyor. Tatlıtuğ, evin kirası için 100 bin TL peşin ödedi.

Durusnbey OSB için zemin etüdü yapıldı!

Balıkesir Dursunbey ilçesi Akbaşlar Bölgesinde kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi için İmar planına esas jeolojik ve jeoteknik zemin etüdü çalışması da başladı.

Demet Akbağ: Kıvanç Tatlıtuğ çok iyi bir kiracı!

Demet Akbağ, Bebek Ayşe Sultan Korusu'ndaki evini 1 yıl önce Kıvanç Tatlıtuğ ve Başak Dizer çiftine kiralamıştı. Demet Akbağ , Kıvanç iyi bir kiracı, çok memnunum. Ama hala bir kahve içmeye gidemedik' diye konuştu.

Nuri Killigil Paşa'nın mezarı onarıldı!

I. Dünya Savaşı'nın sonlarında Kafkas İslam Ordusu'yla Azerbaycan'ı Rus ve Ermeni işgalinden kurtarma harekatı başlatan Nuri Killigil Paşa'nın Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarı onarıldı.

akbaş şehitliği Haberi

akbaş şehitliği


Çanakkale Savaşları'nda en büyük iki hastane şehitliğinden birisi olan ''Akbaş Şehitliği''nde, yenileme çalışmaları başlatıldı. 

     OPET'in, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda 7 yıldır sürdürdüğü ''Tarihe Saygı Projesi'' kapsamında, 10 bin metrekarelik Akbaş Şehitliği'nde başlatılan çalışmalarda ilk olarak, şehit askerlerin isimlerinin yazılı olduğu temsili mezar taşları bulundukları yerden çıkarıldı. 

     Eceabat'a yaklaşık 12 kilometre mesafedeki Yalova köyü yolundaki şehitliğin etrafının çevrili olduğu duvarın ön bölümü yıkıldı, şadırvan, mescit ve tuvaletlerin yapımı için altyapı çalışmalarına başlandı. 

     Yeni düzenlemeyle zeminde 806 mezar taşı bulunacak. 100 metrekarelik rölyef duvar kabartmalarının üzerinde ise 536 şehidin ismi yer alacak. 

     Çevre düzenlemesi ve ziyaretçilerin dolaşabilmesine uygun düzenlemeler yapılacak olan şehitlik, çalışmaların ardından ağustos ayında ziyarete açılacak. 

     Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve Opet...