29 / 04 / 2024

EYT için net tarih az önce duyuruldu! İşte maaşların hesaplara yatacağı o tarih!

EYT için net tarih az önce duyuruldu! İşte maaşların hesaplara yatacağı o tarih!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili bu kez net tarih verildi AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, düzenlemenin yasalaşmasını bekleyen EYT mensupları için hem düzenlemenin TBMM’ye geleceği tarihi hem de yaklaşık 2.5 milyon kişinin ilk maaşlarını alacakları tarihi duyurdu.



için en net tarih AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan geldi. Akbaşoğlu, emekli olmayı dört gözle bekleyen EYT mensupları için hem düzelmenenin Meclis’e geleceği hem de ilk maaşlarını alacakları net tarihi açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu Haber Global canlı yayınında EYT'nin ne zaman yasalaşacağı gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

EYT için net tarih az önce duyuruldu! İşte maaşların hesaplara yatacağı o tarih!

ŞUBAT AYI İÇİNDE YASALAŞACAK

Konuyla ilgili soruları canlı yayında yanıtlayan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “EYT ile ilgili düzenleme, önümüzdeki Şubat ayı içerisinde EYT yasalaşacak ve mart ayında EYT'li arkadaşlarımız maaşlarını alacak" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın teknik çalışmasının  yasaya dönüştürüldüğünü bildiren Akbaşoğlu, “EYT ile yasa teklifi Ocak ayı bitmeden TBMM’ye gelecek ve önümüzdeki şubat ayı içerisinde EYT yasalaşacak. Böylece EYT’den emeklilik bekleyenler mart ayında arkadaşlarımız maaşlarını alacak” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında EYT ile ilgili staj konusuna da değilen Akbaşoğlu, bu konuda her talebi ayrı ayrı ele alacaklarını da bildirdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön