27 / 04 / 2024

Vergi barışından yararlanmak için son tarih 30 Haziran! Bu tarihi kaçırma!

Vergi barışından yararlanmak için son tarih 30 Haziran! Bu tarihi kaçırma!

Vergi barışı için geri sayım başladı. Vergi borçlarını yapılandırmak isteyenlerin son başvuru tarihi 31 Mayıs Çarşamba olarak belirlendi. Vergi barışı yasası, borçluları iki ana başlık altında buluşturuyor..



İlk olarak borçlarını ertelemek isteyenlere iyi haber geldi! Vergi barışı yasası 2022 yıl sonuna kadar ödenmemiş vergi ve kurum borçlarının gecikme zamlarını ve faizlerini tamamen silerek yeniden yapılandırma imkanı sunuyor. Borç sahipleri ana parayı uygun ÜFE katsayı oranlarıyla taksitlendirebiliyor

Yapılandırma süresi 48 aya kadar uzatılabiliyor. Bu imkandan yararlanmak isteyenlerin, 30 Haziran Cuma günü son başvuru tarihini kaçırmaması önem taşıyor. Vergi barışı yasası, vergi ve kurum borçlarından kaynaklanan sorunları çözmek isteyenlere adeta bir fırsat sunuyor. Detaylar ve başvuru şartları için yetkililerle iletişime geçilerek veya gazete yazarı Ahmet Karabıyık'ın yazısına başvurulabilir.

Vergi barışından yararlanmak için son tarih 30 Haziran! Bu tarihi kaçırma!

Vergi barışına katılan mükellefleri sevindiren haber..

Vergi konusunda birçok vatandaşın kafasını kurcalayan sorunlardan biri, geçmiş yıllara ait vergi incelemeleri konusu oluyordu. Ancak artık bu konudaki belirsizlikler ortadan kalkıyor. Vergi barışına katılan mükelleflere son beş yıla ilişkin vergi incelemesi yapılmayacağına dair güvence veriliyor. Bu sayede mükellefler matrah artırımı yaparak incelenmeme garantisi sağlarken, Maliye de vergi geliri elde etme imkanı buluyor. 

Sistem özellikle borçlarını ödeme konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlar için büyük bir fırsat niteliği taşıyor. Vergi barışı yasasıyla ilgili diğer detayları öğrenmek için Maliye Bakanlığı yetkilileriyle iletişime geçilmesi mümkün.

 


Geri Dön