28 / 04 / 2024

EYT için AK Parti’den bir tarih daha verildi!

EYT için AK Parti’den bir tarih daha verildi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)’lilerin merakla beklediği tarihle ilgili bir günde iki açıklama birden geldi. Bugün TBMM’de konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “EYT için benden tarih beklemeyin” derken, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sadi Bilgiç ise tarih verdi.



Yılbaşından bu yana kendileri için yapılan düzenlemenin kanunlaşmasını dört gözle bekleyen EYT’liler bugün AK Parti kanadından peş peşe açıklamalar geldi.

Türkiye genelinde yaklaşık 2.6 milyon kişiyinin geleceğini şekillendirecek olan EYT düzenlemesinin ne zaman kanunlaşacağıyla ilgili bu zamana dek kesin bir tarih verilmemişti.

 

Bugün TBMM’de konuyla ilgi açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT ile ilgili yapılacak yasal düzenlemeyle ilgili EYT ile ilgili taslak metnin henüz Meclise gelmediğini, söz konusu metin geldikten sonra da yaklaşık 10 günlük bir çalışma süresi olacağını belirterek, “Bizden tarih beklemeyin” açılamasında bulunmuştu.

Ancak Elitaş’ın bu açıklamasından birkaç saat sonra yine AK Parti cenahından konuyla alakalı tarih geldi.

TBMM Başkanvekili Sadi Bilgiç, EYT yasa teklifinin bir sonraki hafta Meclis gündemine gelmesini beklediklerini vurgulayarak, “Konuyla alakalı Sayın Cumhurbaşkanı'mız zaten ana hatlarını açıklamıştı. Bu kapsamda EYT yasasıyla ilgili çalışmalar devam etmekte. Bir sonraki hafta da Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz. Önce komisyonda görüşülür ve ardından Meclis'e sunulur” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön