13 / 05 / 2024

EYT için AK Parti’den bir tarih daha verildi!

EYT için AK Parti’den bir tarih daha verildi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)’lilerin merakla beklediği tarihle ilgili bir günde iki açıklama birden geldi. Bugün TBMM’de konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “EYT için benden tarih beklemeyin” derken, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sadi Bilgiç ise tarih verdi.



Geçen seninin son günlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT için yaş sınırı olmadan prim gününü ve yılını dolduran 9 Eylül 1999 öncesi sigorta girişlilere hak tanınacağı açıklamasının ardından yasa tasarısının Ocak ayı bitmeden Meclis Genel Kurulu’na gelmesi bekleniyor.

EYT’liler dışında yaklaşık 500 bin kişi de, sözleşmeli personelin kadroya geçirileceği yasa teklifinin de Meclis'e geleceği tarih merakla bekliyor.

EYT için AK Parti’den bir tarih daha verildi!

Sözleşmeliler ve EYT ile ilgili yasa teklifleri, önümüzdeki 2 haftalık süreçte önce Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek sonra da Meclis'e sunulacak. AK Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, sözleşmelilerin kadroya geçişini sağlayacak yasa teklifinin ise gelecek hafta Meclis gündeminde olacağını söyledi. 16 Ocak Pazartesi günü yasa teklifinin TBMM'ye gelmesini beklediklerini dile getiren Bilgiç, aynı gün komisyonda görüşülmesini ve aynı hafta içinde yasalaşmasını öngördüklerini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön