28 / 04 / 2024

AK Parti yeni duyurdu! İşte EYT’lilerin ilk maaşlarını alacağı tarih!

AK Parti yeni duyurdu! İşte EYT’lilerin ilk maaşlarını alacağı tarih!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)’lilerin haftalardır beklediği düzenlemenin ne zaman yasalaşacağı ve 2.6 milyon kişinin emekli maaşlarını ne zaman alacağı halen merak konusu iken, son açıklama yine AK Parti cenahından geldi. AK Parti Grub Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesinin Tür



Yeni yılın ilk haftasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yasalaşması beklenen EYT düzenlemesiyle ilgili halen somut bir adım atılmazken, emekli olmayı hayal eden yaklaşık 2.6 milyon kişinin bekleyişi de sürüyor.

AK Parti yeni duyurdu! İşte EYT’lilerin ilk maaşlarını alacağı tarih!

Bu süreçte konuyla ilgili çeşitli tarihler verilmiş ancak düzenlemenin TBMM’de ne zaman yasalaşarak yürürlüğe gireceği netlik kazanmamıştı.

İşte konuyla ilgili az önce bir açıklama daha yapan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “EYT düzenlemesinin şubat ayı içinde yasalaşarak, mart ayı içinde de maaşların alınma işlemini gerçekleştirmiş olacaklarını söyledi.

“EYT düzenlemesini yasalaştıracağız” diyen AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, bununla ilgili 5 adımdan 4 tanesini gerçekleştirdiklerini ve düzenlemeyi şubat ayı içinde yasalaştırıp, mart ayı içinde de maaş alımlarını gerçekleştirmiş olacaklarını söyledi.

Akbaşoğlu, “EYT konusunda hiç bir çelişkili durumun söz konusu olmadığını vurgulayarak, “Yalnıza TMBB’de takvimlendirme ile ilgili süreç söz konusu. Önümüzdeki şubat ayında EYT’nin yasalaşacağına tanık olacağız. Bunun haricinde herhangi bir tereddüt yok!” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön