06 / 05 / 2024

EYT’lilerin ilk maaş tarihi yine erteleniyor! EYT’liler kulaklarına inanamadı!

EYT’lilerin ilk maaş tarihi yine erteleniyor! EYT’liler kulaklarına inanamadı!

Deprem nedeniyle ertelenen EYT düzenlemesi, yeniden meclise geliyor. EYT’lilerin ne zaman maaşlarını alacağı merak konusu oldu. Yüz binlerce EYT’linin emeklilik dilekçesi vermesiyle maaş bağlama işlemlerinin uzaması bekleniyor. Bu nedenle EYT'lilerin ilk maaşlarını alması yine gecikebilir.



TBMM, deprem nedeniyle ara verdiği meclis çalışmalarına yarın EYT gündemi ile başlayacak. EYT görüşmelerinin mecliste yarın tamamlanması ve aynı gün içinde yasalaşması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre, EYT bu hafta meclise kabul edilirse, Resmi Gazete’de yayımlandığı günden itibaren, koşulları yerine getirmiş olanlar emeklilik dilekçesi verebilecekler. 5510 Sayılı Yasa’ya göre, 4A (SSK) ve 4B (BAĞ-KUR) çerçevesindeki vatandaşlardan emekli aylığı almaya hak kazananlara, emeklilik dilekçesi verdikleri tarihten sonraki ay başından itibaren aylık bağlanıyor. 4C (Emekli Sandığı) çerçevesindeki vatandaşlardan hala görevde olanların aylıkları, yetkili makamdan alınan emekliye sevk onayı üzerine görevleriyle ilişiği kesildiği tarihi takip eden ay başından başlatılıyor.

EYT’lilerin ilk maaş tarihi yine erteleniyor! EYT’liler kulaklarına inanamadı!

DİLEKÇEYİ İZLEYEN AY BAŞINDAN İTİBAREN SÜREÇ BAŞLAYACAK

Memuriyetten istifa, ihraç gibi her ne şekilde olursa olsun ayrılmış ve daha sonra SSK veya BAĞ-KUR gibi başka bir statüde çalışmamış kişilerden emeklilik şartlarını yerine getirmiş olanlara, emeklilik dilekçesi verdikleri tarihi izleyen ay başından itibaren maaşları bağlanıyor. Buna göre, mart ayı içinde emeklilik dilekçesi veren kişilerin maaşları 1 Nisan 2023 tarihinden geçerli olmak üzere bağlanacak. Şartları henüz yerine getirmemiş olanlar ise koşulları tamamladıkları tarihten itibaren emeklilik dilekçesi verdiklerinde, dilekçeyi izleyen ay başından itibaren maaşları bağlanacak.

İşte detaylar...


Geri Dön