02 / 05 / 2024

Emeklilikte yaşa takılanlarda flaş gelişme! EYT’lilerin ilk maaş ödeme tarihi belli oldu!

Emeklilikte yaşa takılanlarda flaş gelişme! EYT’lilerin ilk maaş ödeme tarihi belli oldu!

EYT’de tüm detaylar belli oluyor. Bakan Bilgin’in açıklamalarının ardından tahmini ilk maaş tarihi de ortay çıktı. İşte detaylar…



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için emeklilik yolunu rahatlayacak düzenleme için hazırlıklar devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemeleri ile ilgili olarak geçtiğimiz hafta önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, "Aralık ayında Meclis'te olacak. Bu tür düzenlemelerin teknik çalışmalarını biz yaparız, nihai kararı Meclis verir" şeklindeki açıklaması, takvim için ipuçları verdi. Düzenleme kapsamı bütününde yer alacak vatandaşlar konu hakkında detayları merak ediyor.

A Haber’in haberine göre; EYT'lilere ilişkin ilgili bakanlıkların çalışmaları devam ederken, hazırlanan düzenleme ise en erken Aralık'ta yasalaşacak. Yasa Meclis'ten geçtikten sonra da uygulanması için yönetmelikler de çıkarılmış olacak. 

Tüm bunların ardından da belirlenen kapsam bütününe göre emeklilik işlemleri başlayacak. EYT'lilere emeklilik sürecinin en erken ocakta başlaması, ilk aylıklarını da şubatta almaları bekleniyor.

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

Emekli aylıklarının bağlanma zaman dilimi ise bağlı olunan kuruma göre farklılık göstermekte. Mevcut mevzuata göre; SSK'lıların ve Bağ-Kur'lu kişilerin maaşına hak kazanma şartlarını yerine getirmeleri durumunda aylıkları, yazılı istek tarihini takip eden ay başından itibaren başlamakta.

Tüm bunlara göre, eğer yasa ocak ayından itibaren de yürürlüğe girerse, bu kapsam bütününde emeklilik hakkı kazananlar dilekçelerini 2023 yılının ilk ayında verebilecek, şubat ayında da ilk aylıklarınıalabilecekler.

Emeklilikte yaşa takılanlarda flaş gelişme! EYT’lilerin ilk maaş ödeme tarihi belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön