02 / 05 / 2024

Emeklilikte Yaşa Takılanlarda flaş gelişme! EYT’de son durum ne?

Emeklilikte Yaşa Takılanlarda flaş gelişme! EYT’de son durum ne?

Milyonlarca insanın büyük bir heyecan ile beklediği EYT ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konu ile alakalı olarak sıcak bir açıklama yaptı. İşte detaylar…



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası Emeklilikte Yaşa Takılanlarda (EYT) son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin, "Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık denilebilir. Aralık ayında bir basın toplantısı ile etraflıca kamuoyu ile paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız ile paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz" açıklamalarında bulundu.

“ARALIK AYINDA AÇIKLANACAK!”

Bakan Bilgin; taşeron işçiler, geçici işçiler, sözleşmeli personel ve aynı zamanda EYT çalışmalarının önümüzdeki aralık ayına kadar tamamlanarak kamuoyu ile paylaşılacağını ve Meclis takvimine alınacağını dile getirdi.

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİNDEN EYT AÇIKLAMASI!

EYT konusunda dikkat çeken bir başka açıklamaları da MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) defterini, bu yasama senesinde, bir daha açılmamak üzere en iyi şekilde çözerek sonlandıracağız" ifadelerini kullandı.

Akçay, "EYT En geç aralık önümüzdeki ayının sonunda, en kötü ihtimal ile de yeni senenin ilk haftası Meclis'ten EYT geçer. Fakat biz, aralık ayının son zamanlarında bunu yasalaştırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştuk.

Emeklilikte Yaşa Takılanlarda flaş gelişme! EYT’de son durum ne?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön