06 / 07 / 2024

Emeklilikte yaşa takılanlarda flaş gelişme! EYT’lilerin ilk maaş ödeme tarihi belli oldu!

Emeklilikte yaşa takılanlarda flaş gelişme! EYT’lilerin ilk maaş ödeme tarihi belli oldu!

EYT’de tüm detaylar belli oluyor. Bakan Bilgin’in açıklamalarının ardından tahmini ilk maaş tarihi de ortay çıktı. İşte detaylar…



YASADAKİ TARİH ÖNEMLİ

EYT'li kişilerin emekli maaşlarının ne zaman başlayacağı hem yasanın çıkarılması hem bu düzenlemede yer alacak yürürlük tarihi aynı zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yönetmeliklerin çıkarılması ile netleşecek. Tüm bu süreçler ile birlikte hak sahipleri emekli aylığına kavuşacak.

YIL VE PRİM KRİTERİ

EYT'liler prim ve sene şartını sağlayanlara başka bir koşul aranmadan emeklilik yolunun açılmasını istiyor. 8 Eylül 1999 gününden önce sigortalı olanlar için yaş dışında erkek kişilerde 25, kadın kişilerde ise 20 sene sigortalılık süresi şartı bulunuyor.

8 Eylül 1999 itibarı ile kadınlar için 20 senelik süre Eylül 2019 yılında dolmuş durumda.

Erkekler için ise 2022 senesine göre 1997 senesi ve öncesinde sigortalı olanlar için 25 sene tamamlanmış durumda. Prim şartı ise SSK'lılarda 5000 ile 5975 arasında bulunmakta.

Emeklilikte yaşa takılanlarda flaş gelişme! EYT’lilerin ilk maaş ödeme tarihi belli oldu!

Merkez Bankası’ndan faiz indirimi bekleniyor! 22 Eylül’de açıklanacak

TOKİ Ağrı Tutak 2022 Projesi sizleri bekliyor! Sadece 240 ay taksitle!

Endeksa ve Ulvi Kocailik’ten gayrimenkul sektöründe iş birliği! Eğitimler başlıyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön