06 / 05 / 2024

Akbük Koyu yıkım

Akbük Koyu yıkım

Muğla'nın Gökova Körfezi'nde bulunan dünyaca ünlü Akbük Koyu'nda, imara aykırı bölümleri tespit edilip kaldırılması istenen kafe ve konutların olduğu 10 projede yıkım çalışmalarına başlandı.

Muğla Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıları yıkıyor.

Muğla Akbük Koyu'nda kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıların yıkımı hız kesmeden devam ediyor. 

Kaş'ta Hazine arazisindeki lüks otele ikinci yıkım kararı!

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu’nda bulunan orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden ’basit onarım’ izni alınıp inşa edilen lüks butik otel için yeniden yıkım kararı verildi.

Akbük Koyu'ndaki 10 projede yıkım başladı!

Muğla'nın Gökova Körfezi'nde bulunan dünyaca ünlü Akbük Koyu'nda, imara aykırı bölümleri tespit edilip kaldırılması istenen kafe ve konutların olduğu 10 projede yıkım çalışmalarına başlandı.

Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Menteşe Belediyesi, Akbük Koyu'nda yer alan ve idari yargı süreci tamamlanan kaçak yapıların yıkım çalışmalarına başladı...

Urla Villaları için danıştaydan yıkım kararı!

İzmir’in Urla İlçesi Zeytineli Köyü’nün Hacılar Koyu’nda, AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villalar için Danıştay’dan yıkım kararı çıktı...

Akbük Koyu'na şebeke suyu projesi için talimat verildi!

Muğla Valiliği, basında yer alan haberlerin ardından Akbük Koyu'na şebeke suyu getirilmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne talimat verdi. İşte açıklama...

Akbük Koyu’nda susuzluk!

Muğla’nın cennet köşelerinden Gökova’nın Akbük Koyu’nda, bölgenin 1’inci derece doğal SİT olması nedeniyle gerekli altyapı hizmetlerinin yapılamaması yüzünden su sıkıntısı yaşanıyor. Tatilciler yaşananlara tepki gösterdi.

Süleyman Akbıyık: Müteahhitlik hizmet yasası çıkmalı!

Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık, müteahhitlik hizmet yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi. Akbıyık, “Bu meslek her önüne gelenin müteahhit olduğu bir alan olmaktan çıkarılmalıdır” dedi.

Ankara'daki yıkım zorlu geçiyor!

Ankara Dikmen Vadisi'nde yıkımlar zorlu geçiyor. Mahalle sakinleri yıkımı engellemek için yıkım ekiplerine zorlu anlar yaşatıyor...

Sivas'ta Kentsel Dönüşüm kapsamında yıkım çalışmalarına başlandı!

Sivas Belediyesi'nce uygulanan ''Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'' kapsamında 630 iş yerinin yıkımına başlandı...

Emek Sineması'nın binasının yıkım çalışmalarına başlandı!

İstanbul Beyoğlu'nda yer alan, içerisinde Emek Sineması'nın da bulunduğu Serkildoryan binasının yıkım çalışmalarına başlandı...

Van'da 28 bin 500 konuttan 10 bin 700'ünün yıkımı tamamlandı!

Van'daki depremlerde ağır hasar gören ve yıkılması kararlaştırılan 28 bin 500 konuttan 10 bin 700'ünün yıkımı tamamlandı.

Akbük Koyu yıkım Haberi

Akbük Koyu yıkım

Kontrolsüz yapılaşmayla ilgili tepkiler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 20 Ağustos'ta Muğla'ya gelip incelemelerde bulundu.

Denetimler ve belediyelerin yaptığı çalışmaların ardından bölgedeki imar planına aykırılıkları yer aldığı belirlenen birçok projede inşaatlara ara verdildi. Daha sonra sırayla bu yapıların yıkımına başlandı. Gökova Körfezi'nde 35'e yakın motel, pansiyon, market, restoran ve kafenin yer aldığı dünyaca ünlü Akbük Koyu'nda ise imar planında aykırılıklar olduğu tespit edilen 10 projenin yıkımına bugün başlandı.

CNN Türk'te yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Muğla Müdürlüğü yetkilileri, jandarma gözetiminde öğle saatlerinde, Menteşe Belediyesi'ne ait iş makineleriyle yıkımını tamamlamak amacıyla kaçak yapıların olduğu alana geldi. Yıkım çalışmalarının 2 gün boyunca süreceği belirtildi. Akbük'te geçtiğimiz eylül ayında 16 binanın yıkımı gerçekleşti.

Diğer yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verilerine göre, 'İmar Barışı'na aykırı yapı sayısında...