06 / 07 / 2024

akçatekir ödenek sorunu

akçatekir ödenek sorunu

Çukurova bölgesinde bunaltıcı sıcak ve nemli havalardan kurtulmak isteyenlerin uğrak yeri olan ve yaz aylarında nüfusu 100 kat artan Akçatekir Yaylası, ikamet ve ödenek sorunu yaşıyor.

Bu yıl da ev almak kolay olmayacak! Konuta erişim sorunu nasıl çözülür?

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, bu sene de ev almanın kolay olmayacağına dikkat çekerek, konuta erişim sorunu için yapılabilecekleri tek tek sıraladı. İşte detaylar...

Bodrum'da kaçak yapı sorunu büyüyor! İzinsiz ve mühürlenmiş 6 bin 765 bina var!

Bodrum'da artan nüfusla beraber kentleşme sorunu büyüyor. Kentte izinsiz ve mühürlenmiş 6 bin 765 bina var. 

Deprem bölgesine dev ödenek! Bütçenin yüzde 14,4’ü deprem bölgesine!

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, 2024 yılı bütçesinden afet konutlarının yapım giderlerinde kullanılmak üzere çok önemli bir ödenek tahsis edildiğini söyledi. Kurt, "Deprem bölgemize tahsis edilen ödenek, bütçemizin yüzde 14,4'üne denk düşmektedir” şeklinde konuştu.

İsviçre Zürih'te konut sorunu büyüyor: Kiralardaki yüksek artış protesto edildi!

İsviçre Zürih'te cumartesi akşamı gerçekleştirilen gösteride şehirdeki konut sorunu protesto edildi. Konut kiralarındaki yükselişler ülke gündeminde sık sık tartışmalar yaratıyor. İşte ayrıntılar...

Adana'da 7 adet gayrimenkul satılıyor! 248 bin TL'den başlayan fiyatlarla ve taksit fırsatıyla!

Adana ili Pozantı Milli Emlak Şefliği, Adana ili, Pozantı ilçesi, Akçatekir Mahallesi'nde bulunan 7 adet arsayı satıyor. İşte tüm merak edilen detaylar...

Kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, kentsel dönüşümdeki güven sorunlarını ve bu sorunların nasıl aşılacağını kaleme aldı. Peki kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür? İşte o sorunun yanıtı...

Konya Akşehir'de 10 bine yakın kişinin mülkiyet sorunu çözüldü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde 10 bine yakın kişiyi ilgilendiren mülkiyet sorununun çözüme kavuştuğunu dile getirdi. 

Başakşehir Şahintepe'nin imar sorunu çözüldü!

Başakşehir’de yıllardır çözülemeyen imar sorunu çözüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başakşehir Belediyesi’nin, Şahintepe Mahallesi için sürdürdüğü imar ve uygulama çalışmaları bitirildi. Düzenlemeyle birlikte bölge imara açılacak.

İzmir İnciraltı'nın imar sorunu çözülüyor!

İzmir’in yıllardır çözüm bekleyen İnciraltı imar sorunu için harekete geçildi.AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ile bir araya geldi.

Bodrum'un en büyük sorunu kaçak yapı!

İstanbul'dan Ege ve Akdeniz kıyılarına, Kapadokya'dan Uzungöl gibi doğa harikası mekanlara, nereye bakarsanız bakın, kaçak yapıdan geçilmiyor...

Bodrum’da belalı kaçak yapılaşma sorunu!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’daki belalı kaçak yapılaşma sorununu anlattı. Aras, kaçak yapılaşmayla mücadele içinde olduklarını açıkladı.

Bursa’da kaçak yapılaşmaya taviz yok!

Bursa’nın ulaşım başta olmak üzere birçok kentsel sorunu da tetikleyen kaçak yapılaşmaya karşı etkin bir mücadele ortaya konması kentin zirvesinin tüm dinamiklerinin öncelikli gündem maddesi haline geldi.

Beykoz'un mülkiyet sorunu yüzde 90 çözülecek!

Beykozlular'la bir araya gelen AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, “Mülkiyet melesi, yüzde 90 çözülecek. İmar sorunu er ya da geç çözülecek” dedi.

akçatekir ödenek sorunu Haberi

akçatekir ödenek sorunu

Akçatekir Belediye Başkanı Mehmet Kılınçkaya, AA muhabirine, yörenin bunaltan nem ve sıcağından kaçmak isteyen vatandaşların yaz aylarında etrafı ormanlarla çevrili 6 mahalleden oluşan Akçatekir Yaylası'na akın ettiğini belirtti. 


Yaylanın resmi nüfusunun 2 bin 836 olduğunu, İller Bankası'ndan bu nüfusa göre pay aldıklarını ifade eden Kılınçkaya, özellikle beldenin temizlik işlerinde çok sıkıntı yaşadıklarını kaydetti. 


Yaz aylarında yaylanın nüfusunun 200 bine kadar çıktığını kaydeden Kılınçkaya, ''İller Bankası'ndan 2 bin 836 kişiye göre gelen ödenekle yaz aylarında 200 bin kişiye hizmet vermeye çalışıyoruz. Yaylada yazlık evleri bulunan vatandaşlarımızdan her aileden en az bir kişinin ikamet adresini beldemize aldırmalarını istiyoruz. O zaman resmi nüfusumuz 20 bin olur. Biz de devletimizden ona göre ödenek alır, ona göre hizmet ederiz'' diye konuştu. 


Yaylada oturan vatandaşların ikametlerini beldeye alarak...