30 / 04 / 2024

Deprem bölgesine dev ödenek! Bütçenin yüzde 14,4’ü deprem bölgesine!

Deprem bölgesine dev ödenek! Bütçenin yüzde 14,4’ü deprem bölgesine!

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, 2024 yılı bütçesinden afet konutlarının yapım giderlerinde kullanılmak üzere çok önemli bir ödenek tahsis edildiğini söyledi. Kurt, "Deprem bölgemize tahsis edilen ödenek, bütçemizin yüzde 14,4'üne denk düşmektedir” şeklinde konuştu.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin geneliyle beraber Sayıştay raporları üzerinde görüşmeler devam ediyor.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, yoksulluk probleminin çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Yerel seçimlere işaret eden Usta, "Emekliler zam bekliyor. Nisan ayından beri, bu kadar yüksek enflasyonda hiç zam almamış emekliler var. Hâlâ 7 bin 500 lirayla bekleyen 8-10 milyon emekli var. Bunlara bir şey yapmanız lazım" İfadelerini kullandı.

Deprem bölgesine dev ödenek! Bütçenin yüzde 14,4’ü deprem bölgesine!

Kur Korumalı Mevduat sisteminin ekonomiye ciddi yük bindirdiğini paylaşan Usta, Kamu-Özel İş birliği (KÖİ) projeleri için yalnızca üç kuruluş bağlamında üç senede 673 milyar lira ödeneceğini paylaştı. Usta, "Buralarda bunlar sürsün. 'Hâlâ emeklinin, asgari ücretlinin üzerine binelim.' ile bu işi devam ettirme imkânı yok" dedi.

Yalnızca para politikasıyla ekonomideki problemlerin çözülemeyeceğini, çözüm için yapısal reformlar yapılması ve bütçede yapısal müdahalelerde bulunulması gerektiğinin altını çizen Usta, bütçe açığının sebebi olarak yalnızca depremin gösterilmesinin doğru olmadığını da kaydetti.

Deprem bölgesine dev ödenek! Bütçenin yüzde 14,4’ü deprem bölgesine!

 "VATANDAŞ ÖDEDİĞİ PRİM ÜZERİNDEN EMEKLİ AYLIĞI ALIYOR"

Öte yandan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt ise 6 Şubat depremlerinde toplam 850 bin bağımsız alanın kullanılamaz hale geldiğini aktararak, bunun bazı Avrupa ülkelerinin toplu konut ve ticari bölgelerinden bile fazla olduğunu vurguladı. Kurt, "Başta Türkiye ve seçim bölgem Adıyaman olmak üzere, deprem bölgesinde konut ve ticari binaların inşası hızlı bir şekilde sürüyor. 2024 yılı bütçemizden afet konutlarının yapım giderlerinde kullanılmak üzere çok önemli bir ödenek ayrılmıştır. Deprem bölgemize ayrılan ödenek, bütçemizin yüzde 14,4'üne denk gelmektedir” ifadelerini kullandı.

Vergi harcamalarının azaltılması gerektiğine vurgu yapan Bakırlıoğlu, "2023’de almaktan vazgeçtiğimiz vergi rakamı tamı tamına 994 milyar TL. 2024’de ise 2 trilyon 210 milyar lira. Vergi harcamaları kısılmalı ki vatandaşların üzerine binen yük azalsın” değerlendirmelerinde bulundu.

Emekliye ayrılan miktarların senelere göre bütçe içerisindeki oranlarını sıralayan Bakırlıoğlu, "7 bin 500 lira ve dosya bazında bunun altında aylık alan emekli vatandaşlarımız var. Emekli vatandaşlarımıza 2024 yılı bütçesinden ayrılan pay artması lazımken, 2018 yılı bütçesinde ayrılan payın bile gerisinde kaldı” şeklinde konuştu.

‘Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları’ konut arzının artırılmasına katkı verecek!

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!


Geri Dön