07 / 05 / 2024

Akçay Barajı çalışmaları

Akçay Barajı çalışmaları

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yapımı devam eden Akçay Barajı çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Akçay Barajı'nda çalışmalar hız kazandı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Akçay Barajı'nın tamamlanması için çalışmalara hız verdi. Baraj bittiğinde göle hayat vermesinin yanı sıra Türkiye'de ilk kez isale hattı üzerinden elektrik üreten sistem unvanını da alacak.

Bakan Yumaklı açıkladı! Kahramanmaraş Kısık Barajı inşaat çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hukuksuz yürütüldüğü iddia edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı vatandaş gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı.

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...

Şanlıurfa Akçamescit kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Eyyübiye Belediyesi ve TOKİ ortaklığında Akçamescit bölgesinde 4 etaptan meydana gelen toplam 3000 konutun hedeflendiği kentsel dönüşüm alanında 1.etap çalışmaları hızla devam ediyor. 

Başakşehir Güvercintepe Gençlik Merkezi’ndeki hafriyat çalışmalarında sona gelindi!

Başakşehir Belediyesi, Güvercitepe Mahallesi’nde ilçe gençliğinin bütün ihtiyaçlarını giderecek yeni bir yaşam merkezi inşa ediyor. Güvercintepe Gençlik Merkezi’ndeki hafriyat çalışmaları tamamlandı.

Ahmet Aras: Kaçak yapılara karşı çalışmalarımız sürüyor!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte kaçak yapılara karşı net bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Düzce'de sel felaketi yaşanan bölgelerde inşaat çalışmaları başlıyor!

Düzce Cumayeri, Akçakoca, Gümüşova ve Çilimli ilçelerinde, Melen Çayı'nın taşması sebebiyle birçok noktada meydana gelen sel ve heyelanda zarar gören 49 köyde, alt ve üstyapı çalışmalarının büyük kısmı tamamlandı.

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

Trabzon Havalimanı pist yenileme çalışmaları ay sonunda tamamlanacak!

Türkiye'nin yolcu ve uçak trafiği bakımından en önemli havalimanları arasında bulunan Trabzon Havalimanı'nda pist yenileme çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin metro çalışmaları hızlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 bin 500'ü aşkın yatak kapasitesine sahip Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ikinci etabının da 20 Mayıs'ta açılacağını belirtti ve hastaneye gidecek metro çalışmalarının hızlanacağını kaydetti...

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'ndeki inşaat çalışmaları görüntülendi!

Yaklaşık 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanı ve 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor... 

Akçay Barajı çalışmaları Haberi

Akçay Barajı çalışmaları

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından, Sapanca Gölü’ne alternatif içme suyu kaynağı oluşturmak amacıyla Pamukova Eskiyayla havzasında yapımı devam eden Akçay Baraj Projesinde, baraj gövdesinin 30 metre yüksekliğe ulaştığı bildirildi.


Sakarya Büyükşehir Başkanı Zeki Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bin metre rakımlı bölgede çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti.


Baraj yüksekliğinin 75 metre olacağını ifade eden Toçoğlu, açıklamasında, "Bin metre rakımlı bölgede barajımızın gövdesi hızla yükseliyor. 75 metre yüksekliğe sahip olacak barajımızın gövdesi şu anda 30 metre yüksekliğe ulaştı. Bunun yanında Akçay Barajı ile Hızırilyas Su Yönetimi merkezine bağlantıyı sağlayacak 47 kilometrelik hattın da son 8 kilometresindeyiz. Aynı zamanda 47 kilometrelik isale hattının üzerine 3 yeni hidroelektrik santrali (HES) inşa edeceğiz." ifadelerine yer verdi.


Büyükşehir Belediyesi olarak Akçay Barajı ile...