02 / 05 / 2024

akdeniz deniz suyu sıcaklığı

akdeniz deniz suyu sıcaklığı

Son yıllarda sıkça gündeme getirilen Akdeniz'deki deniz suyu sıcaklığının artışına somut verilerle vurgu yapan uzmanlar, deniz suyu sıcaklığındaki artışın, geçmişte benzeri görülmemiş bir hıza ulaştığına dikkati çekti.

Deniz suyu sıcaklığı balıkçılığı olumsuz etkiledi! Balık popülasyonu azaldı!

Deniz suyu sıcaklığı balık avcılığını vurdu. Bu durum, balık avcılığını zorlaştırıyor ve balık stoklarının düşmesine sebep oluyor. Sıcaklıkların düşmesi ile beraber hamsinin de artması bekleniyor.

Binalarda tasarruf için deniz suyu kullanılsın önerisi!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda tasarruf yapılmasına ilişkin bir önerisini kaleme aldı. 

Koronavirüs salgınıyla Ege ve Akdeniz’deki konutlara talep arttı!

Tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlar, Ege ve Akdeniz'e yerleşme kararı aldı. Özellikle İzmir'de deniz kıyısında bulunan konutların satışlarında artış yaşanıyor. 

Hüseyin Alan: Kanal İstanbul Marmara'da sahil bırakmaz!

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, "Kanal İstanbul yapılacak olursa Karadeniz'den gelen deniz suyu kot farkı nedeniyle Marmara'ya dolacak. Bunun sonucunda da Marmara Denizi'nin kıyılarında sahil kalmayacak" dedi...

Kurbağalıdere ıslah çalışmaları 2017'de bitecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Saatte 1200 metreküp temiz deniz suyu pompaladığımız Kurbağalıdere'de artık hayat başladı. Koku yüzde 90 oranında azaldı. Dereye balıklar geldi. 2017 Temmuz sonuna doğru " dedi.

Veysel Eroğlu: Gazze'ye arıtma tesisi kurulması şart!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'ye deniz suyu arıtma tesisi kurulmasına ilişkin, "Orada yer altı su kaynakları veya yüzey suları yok. Mecburen denizden arıtılması lazım." dedi

Terkos Deniz Suyu Arıtma Tesisi için ÇED süreci başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) deniz suyundan içme suyu elde etmek için düğmeye bastı. Maliyeti 600 milyon TL olan Terkos Deniz Suyu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı projesi için Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı.

Antalya Bababurnu Deniz Feneri inşaatı yeniden başlatılacak!

ANTALYA'da kısa adı A Platformu olan çevreci grup, 71 yıldır Akdeniz'de gemilere, balıkçı teknelerine yol gösteren Bababunu Deniz Feneri'nin turizme açılması için aralık ayında mühürlenen inşaatın yeniden başladığını bildirdi.

Bababurnu Deniz Feneri'nde inşaat yeniden başladı!

ANTALYA'da kısa adı A Platformu olan çevreci grup, 71 yıldır Akdeniz'de gemilere, balıkçı teknelerine yol gösteren Bababurnu Deniz Feneri'nin turizme açılması için aralık ayında mühürlenen inşaatın yeniden başladığını bildirdi.

Gazze'de deniz suyu arıtma tesisi açıldı!

Türkiye'den Ribat İnsani Yardım Derneği'nin finansmanıyla Gazze'de deniz suyunu tatlı suya çeviren tesisin açılışı yapıldı. İnşa edilen tesisin günlük olarak kamp sakinlerine 25 bin metreküp içme suyu sağlayacak.

Kocaeli sahillerinde deniz suyu analizleri temiz çıktı!

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı deniz suyu analizlerinde İzmit Körfezi ve Kandıra’daki plajlarımızda deniz suyu çok temiz çıktı.

Ege sahillerinde turist yoğunluğunu arttı!

Deniz suyu sıcaklığının 22 derecede ölçüldüğü Fethiye'de yerli yabancı turistler Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belcekız ile Kumburnu plajlarına akın etti.

Mersin Deniz Park yıkılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin eski yönetimi tarafından, merkez Akdeniz ilçesinin sahil şeridindeki 45 dönüm arazi üzerine yapılan Mersin Deniz Park, Kıyı Kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle yıkılıyor.

akdeniz deniz suyu sıcaklığı Haberi

akdeniz deniz suyu sıcaklığı


12 Avrupa ülkesinden 110 araştırmacının, 6 milyon avro bütçeyle 3,5 yıl süren çalışması sonrası Akdeniz ile ilgili sundukları rapor korkuttu.


Son yıllarda sıkça gündeme getirilen Akdeniz'deki deniz suyu sıcaklığının artışına somut verilerle vurgu yapan uzmanlar, deniz suyu sıcaklığındaki artışın, geçmişte benzeri görülmemiş bir hıza ulaştığına dikkati çekti.


MedSea adlı projenin raporu, bugün Barcelona kentinde duyurulurken, projenin başkanı Patrizia Ziveri, deniz suyu sıcaklığının artışındaki temel sebebin atmosferdeki karbondioksit (CO2) emisyonu olduğunu söyledi. CO2 emisyonunun 4'te 1'lik kısmının denize karıştığını ve bu esnada oluşan gazın asit yaydığını belirten Ziveri, asitin deniz canlılarının yaşamını tehdit ettiğini kaydetti. 


Raporda, son 25 yılda Akdeniz'deki deniz suyu sıcaklığının 0,67 derece arttığı, deniz sularındaki asidin ise 1995 yılına oranla yüzde 60  yükseldiği bildirildi. Uzmanlar, önlem alınmadığı taktirde deniz sularındaki...