26 / 05 / 2024

Akdeniz Gölü Sulak Alanı nerede

Akdeniz Gölü Sulak Alanı nerede

Muğla’nın Bodrum İlçesi Göltürkbükü Mahallesi’ndeki birinci derece doğal SİT alanı ve koruma altında olan Akdeniz Gölü Sulak Alanı’nda bir jeotermal şirketi tarafından kaynak aranması için ÇED Raporu istenmesi tepkilere neden oldu..

Kayseri'deki Engir Gölü çevresinde yapılaşmaya geçit yok! 

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, sulak alan olarak kuşlara ev sahipliği yapan Engir Gölü çevresinde bölgenin doğal yapısını bozacak yapılaşmaya izin verilmemesi yönünde karar aldı.

Tarihe Gülümseyen Mersin Projesi neden hayata geçirilemedi?

Akdeniz Belediyesi, Tarihe Gülümseyen Mersin Projesi'nin hayata geçirilememesinin sorumlusunun Mersin Büyükşehir Belediyesi olduğunu ileri sürdü. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk tarafından konuyla ilgili açıklama yaptı.

Burdur Karataş Gölü, kuş cenneti olarak düzenlenecek!

Burdur Karamanlı'da Karataş Gölü'nü bölgenin kuş cenneti yapmak için çalışma başlatıldı. Tamer Yılmaz, Karataş Gölü'nün barındırdığı birçok su kuşu ve memeli türü ile Türkiye'deki ulusal öneme sahip sulak alanlardan biri olduğunu söyledi

Tarihe Gülümseyen Mersin projesi istenilen düzeyde olmadı mı?

Akdeniz Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşları arasında yer aldığı, 2012 yılında başlayan “Tarihe Gülümseyen Mersin” projesinin istenen düzeyde ilerlemediğine ilişkin bazı basın organlarında haberler yer aldı.

Akdeniz Gölü Sulak Alanı'nda kaynak araması için gerekli ÇED'e tepki geldi!

Muğla’nın Bodrum İlçesi Göltürkbükü Mahallesi’ndeki birinci derece doğal SİT alanı ve koruma altında olan Akdeniz Gölü Sulak Alanı’nda bir jeotermal şirketi tarafından kaynak aranması için ÇED Raporu istenmesi tepkilere neden oldu..

Gül Vadisi Isparta' da yükselecek!

Süleyman Demirel Üniversitesi ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ortaklığı ile hayata geçirilen Gül Turizm Sağlık Araştırma ve Yaşam Merkezi diğer adıyla Gül Vadisi olan projenin yapımına 2015 yılında yapılması planlanıyor. Gül Vadisi Isparta' da yükselecek

Gül Vadisi Projesi Isparta'da hayat bulacak!

Gül Turizm Sağlık Araştırma ve Yaşam Merkezi (Gül Vadisi) Projesi, Isparta gülünü marka yapmak amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ortaklığı ile oluşturulan bir proje.

Akdeniz Güvenlik İstanbul yeşil alan projesi için imzalar atıldı!

Akdeniz Güvenlik Hizmetleri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akdeniz Güvenlik Hizmetleri A.Ş. İstanbul yeşil alan projesi için imzalar atıldı.

Hafik Gölü'nü kuraklık vurdu!

Sivas'ın Hafik ilçesine 2 kilometre uzaklıkta bulunan Türkiye'nin uluslararası öneme sahip 135 sulak alanından biri olan Hafik Gölü'nde kuraklığın etkisiyle su seviyesi büyük oranda düştü.

Ladik Gölü koruma altına alınıyor!

Ladik Gölü'nünı Ulusal Sulak Alan Komisyonunda ilan edilmek üzere Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü sekretaryasında ulusal sulak alan ilan edilmesi için teklif edildi.

Eğirdir Gölü elektrikli gezi teknesiyle tanıtılacak!

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteğiyle Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneğinin (EGİAD) İsparta'nın Eğirdir Gölü'nde turizm hareketliliğinin yıla yayılmasına katkı sağlamayı hedefleyen projesi hayata geçiriliyor.

Van Gölü Sahili, Akdeniz ve Ege'ye rakip oldu!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hayatın her alanında kendini olumlu yönleriyle hissettiren çözüm süreci, Van Gölü sahillerine de yansıdı. Bitlis'te, sosyal yaşamdaki hareketlilik il turizminin canlanmasında olumlu etkiler yaratıyor

Eber Gölü'nün kamışları Avrupa'da ısı yalıtımında kullanılıyor!

Türkiye'nin önemli sulak alanlarından olan Eber Gölü'nde köylülerin haziran ve aralık aylarında topladığı kamışlar, Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.Eber Gölü'nün kamışları Avrupa'da ısı yalıtımında kullanılıyor.

Akdeniz Gölü Sulak Alanı nerede Haberi

Akdeniz Gölü Sulak Alanı nerede

Muğla’nın Bodrum İlçesi Göltürkbükü Mahallesi’ndeki birinci derece doğal SİT alanı ve koruma altında olan, Datça hurması ağaçlarının yer aldığı Akdeniz Gölü Sulak Alanı’nda bir jeotermal şirketi tarafından kaynak aranması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu istenmesi Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Muğla ve Bodrum şubelerinin tepkisine neden oldu.


Şirketin, ruhsat alabilmek için jeotermal kaynak arama çalışması yapacağı bölgeyi Muğla Valiliği’ne verdiği Proje Tanıtım Dosyası’nda üçüncü derece doğal SİT olarak gösterdiği ileri sürüldü. 


Konuyla ilgili olarak bugün Ortakent-Yahşi Mahallesi’ndeki Peyzaj Mimarları Odası Muğla İl Temsilciği’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, oda üyesi inşaat mühendisleri, mimarlar, peyzaj mimarlarından oluşan 60 kişi katıldı. TMMOB Muğla İl Temsilcisi Yurdanur Uzun toplantıdaki konuşmasında, iki hafta önce Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nce, Akdeniz...