04 / 05 / 2024

Akdeniz İçin Birlik Teşkilatı

Akdeniz İçin Birlik Teşkilatı

Akdeniz İçin Birlik Teşkilatı, İzmir-İtalya-Tunus limanları arasında düzenli Ro-Ro taşımacılığı yapılması için proje hazırladı. Hazırlanan proje Akdeniz’in küresel rekabet gücünü artırmaya yönelik olacak...

Meteoroloji çok sayıda il için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu raporuna göre, 3 il için sarı kodlu uyarı yapılırken Batı Akdeniz'in Toroslar mevkiinde ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı beklendiği açıklandı. İşte illere göre hava durumu ve ayrıntılar...

Hataylı turizmciler yeniden canlanma için yatırım bekliyor!

Hataylı turizmciler, deprem sonrası turizm sektörünü canlandırmak için yatırım bekliyor. Deniz turizmi ve planlı çalışmalarla Hatay, Akdeniz'in gözde turizm merkezi olmayı hedefliyor.

Batı Akdeniz'in ihracatında lider ülke Rusya oldu!

Yaş sebze meyveden demir ve demir dışı metallere, kimyadan madencilik ürünlerine, tekstilden toprak sanayiye kadar birçok sektörde üretim gerçekleştiren Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki ihracatçıların en büyük pazarını Rusya oluşturuyor.

Mersin'deki kentsel dönüşüm projesinin kaba inşaatı tamamlandı!

Doğu Akdeniz'in önemli ticaret merkezleri arasında yer alan Mersin'de 142 dönüm alanda toplamda 416 dairelik 20 bloktan meydana gelen kentsel dönüşüm projesi tamamlanıyor.

Mersin Akdeniz’in imar sıkıntıları çözülecek!

Mersin Akdeniz'de sanayi tesisleri arasında kalan imar sıkıntısı yaşanan yerler için binlik planlar hazırlandı.

Antalya'daki 12 blokluk 11 katlı rezidans inşaatı durduruldu mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat takip ettiği ve Akdeniz’in en büyük camisi olan Akdeniz Üniversitesi Camii’nin önünde ve Akdeniz Üniversitesi’nin giriş kapısının yanında konumlanan 12 blokluk 11 katlı rezidansın inşaatı durdu mu?

Akdeniz'in imar sorunları çözülüyor!

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin ve Akdeniz’e sadece 15 ay içerisinde yaklaşık 300 milyon TL tutarında projelerin sağlandığını açıkladı.

Mersin Akdeniz'in çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçede başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Gültak'ın o açıklamaları...

Hayalet kent Maraş için düğmeye basıldı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 46 yıl boyunca kapalı halde bulunan Doğu Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinden Maraş kentinin açılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tamer Özyurt: İstanbul'un geleceği için birlik olmalıyız!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarını değerlendiren Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, "İstanbul’un geleceği için birlik olmalıyız" dedi...

Akdeniz'in 4 mahallesine dönüşüm müjdesi!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Muhammed Mustafa Gültak, Akdeniz'in 4 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verileceğini söyledi.

Malta'da inşaat sektörü için büyük fırsatlar sunuluyor!

Akdeniz’in kritik ada ülkesi Malta, AB üyeliğinin verdiği avantajlarla Türk iş dünyası için pek çok fırsat sunuyor. Ülke, sağlık, turizm, lojistik ve inşaat sektörleri için Afrika’ya açılım üssü olabilir.

Akdeniz'in parlayan yıldızı Mersin!

Kalkınma Bakam Lütfi Elvan, yapılan yatırımlarla Mersin’in Akdeniz Havzası’nın cazibe merkezi olduğunu söyledi. Turizm, ticaret ve nüfus dinamikleri ile kentin Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri haline geldiğine dikkat çekti...

Akdeniz İçin Birlik Teşkilatı Haberi

Akdeniz İçin Birlik Teşkilatı

Akdeniz İçin Birlik Teşkilatı, kentsel projelerin finansmanı çerçevesinde; İzmir, İtalya ve Tunus limanları arasında düzenli deniz otobanı projesini hayata geçirecek. Yaşar Üniversitesi Uluslararası Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin konuğu olan Akdeniz İçin Birlik Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı ve Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri, Emekli Büyükelçi Yiğit Alpogan, teşkilatın, İzmir'in çevre sorunlarına ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak projelerini paylaştı.


43 ülkeden destek 


Alpogan, Akdeniz İçin Birlik Teşkilatı'nın, Avrupa Birliği ile Güney ve Doğu Akdeniz ülkeleri arasında ekonomik, siyasi ve sosyal konularda ilişkileri geliştirerek projeler oluşturduğunu dile getirirken, "43 üye devletin desteğini alarak finans kuruluşlarıyla sıkı ilişkiler geliştiren teşkilatımız Türkiye için de somut projeler üzerinde çalışıyor. Bunlardan biri de İzmir-Brindisi (İtalya) ve İzmir-Rades (Tunus) limanları arasında düzenli Ro-Ro taşımacılığı yapılması kapsamında geliştirilen...