02 / 05 / 2024

Dev müteahhitlerden hükümete çağrı! Arsa almayalım, kiracı olalım!

Dev müteahhitlerden hükümete çağrı! Arsa almayalım, kiracı olalım!

Türkiye’nin en ünlü müteahhitleri, inşaat sektöründe artık yeni bir trend oluştuğunu, küçük evlere ilginin artacağını söyledi. Yeni Evim projesinden de umutlu olan sektör devleri ayrıca, hükümetten kamu arazilerine kiracı olmak için çağrı yaparken, yeni dönemde Ege ve Akdeniz’in prim yapacağı görüşü



Türkiye inşaat sektörünün dev isimleri, AKŞAM'ın, Ziraat Bankası ana sponsorluğu ve Türk Telekom'un iletişim sponsorluğunda düzenlediği Future&Trends Summit zirvesinde bir araya geldi.

Dev müteahhitlerden hükümete çağrı! Arsa almayalım, kiracı olalım!

Zirve kapsamında AKŞAM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu'nun moderatörlüğünde düzenenlenen panelde konuşan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas 2018 senesi itibarıyla konut sektöründe bir kırılma yaşandığına da dikkati çekerek, “Dört yılda iki kur şoku yaşadık. Üzerine gelen pandemiyle beraber ağır bir dönem oldu” dedi.

“Konut sektörünün üretim gücünü artıracak ama ihtiyaç duyan kesimi de konut sahibi yapacak bir modele ihtiyacımız vardı" diyen Elmas, Yeni Evim projesiyle senede 100 bin konutla orta kesimin konut sahibi yapmayı hedeflediklerini bildirdi. Elmas bununla birlikte üretimi 600 binden, 700 binlere çıkarmak, istihdamı 200-250 bin kişi artırmayı da hedeflediklerini belirterek söz konusu modelin 600 milyar liralık büyüklük oluşturulmasının beklendiğini söyledi.


Geri Dön