17 / 05 / 2024

Dev müteahhitlerden hükümete çağrı! Arsa almayalım, kiracı olalım!

Dev müteahhitlerden hükümete çağrı! Arsa almayalım, kiracı olalım!

Türkiye’nin en ünlü müteahhitleri, inşaat sektöründe artık yeni bir trend oluştuğunu, küçük evlere ilginin artacağını söyledi. Yeni Evim projesinden de umutlu olan sektör devleri ayrıca, hükümetten kamu arazilerine kiracı olmak için çağrı yaparken, yeni dönemde Ege ve Akdeniz’in prim yapacağı görüşü



KAMU ARAZİLERİNE ‘ÜST KİRACI' OLALIM

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ise, konutların artık küçüldüğünü, dünyanın ve şartların değiştiğini vurgulayarak, “Biz de bu şartlara uymak mecburiyetindeyiz” dedi.  Sektörde maliyetler arttığına ve konuta ulaşımın zorlaştığına dikkat çeken Durbakayım, konutun hammaddesi olan arsanın da azaldığını ve bu nedenle sıkıntıya girdiklerini söyledi.

Dev müteahhitlerden hükümete çağrı! Arsa almayalım, kiracı olalım!

Arsa maliyetlerinin en ucuz bölgede bile yüzde 40’a ulaştığını dile getiren Durbakayım, “Arsayı değil, üzerinde kullandığımızı alalım. Batı’da ve diğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi üst hakkını kiralayıp, 49-99 yıllığına kamu arazilerinde kiracı olalım" çağrısı yaptı.

Durbakayım, Yeni Evim projesiyle bir hareket başladığını piyasaları heyecanlandığını ve müşterilerin showroomlara gelmeye başladığını da sözlerine ekledi.


Geri Dön