17 / 05 / 2024

Dev müteahhitlerden hükümete çağrı! Arsa almayalım, kiracı olalım!

Dev müteahhitlerden hükümete çağrı! Arsa almayalım, kiracı olalım!

Türkiye’nin en ünlü müteahhitleri, inşaat sektöründe artık yeni bir trend oluştuğunu, küçük evlere ilginin artacağını söyledi. Yeni Evim projesinden de umutlu olan sektör devleri ayrıca, hükümetten kamu arazilerine kiracı olmak için çağrı yaparken, yeni dönemde Ege ve Akdeniz’in prim yapacağı görüşü



YAZLIK BÖLGELERDE YENİ MERKEZLER OLUŞUYOR

Panelde söz alan Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı da, eskiden büyük şehirlere sıkışılıp kalırken, artık yeni merkezler oluşmaya başladığını hatırlattı. Pandemi döneminde başlayan uzaktan çalışmanın etkilerinin inşaat sektörüne de yansıdığının altını çizen Kabadayı, bu nedenle Güney sahilleri, Ege Bölgesi, Karadeniz ve Anadolu’nun farklı bölgelerinde yeni merkezler oluşmaya başladığını ve buralarda yeni oluşan merkezlerin değerlerinin de artmaya başladığını bildirdi.

Kabadayı, önümüzdeki dönemde Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin çok yoğun ilgi göreceğini sözlerine ekledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE MESELE EV SAHİPLERİ

Bir diğer konuşmacı Özak Global Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık ise Türkiye'de maalesef bir kayıt dışılık bulunduğunu ve bunun önüne geçmek için de, GYO'ların da bunlar için en doğru araçlar olduğunu savunarak, GYO’larla sübvanse edilebileceğini düşündüğünü söyledi.  değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasında kentsel dönüşüm konusuna da değinen Akbalık, kentsel dönüşümde en önemli meselenin ev sahipleri ile anlaşmaya varmak olduğunu vurgulayarak, kimi ev sahibinin tamahkar kiminin de sahtekar olabildiğine vurgu yaptı.


Geri Dön