06 / 05 / 2024

akdeniz sahilyolu

akdeniz sahilyolu

Şehir merkezleri birbirine en uzak komşu iller olarak bilinen Antalya ve Mersin arasındaki coğrafik engeller, Akdeniz Sahil Yolu projesiyle aşılacak.

Doğu Akdeniz'in turizm envanteri çıkarılacak!

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) ve DATUP Başkanı İsa Akdağ, yazılı açıklamasında, geçen ay bölgedeki turizm paydaşlarıyla bir araya gelerek, oluşturulacak destinasyonun Doğu Akdeniz olarak pazarlanmasına karar verildiğini belirtti.

Batı Akdeniz'de ihracat 1 milyar doları aştı!

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı yaptığı açıklamada, Batı Akdeni 'den yapılan ihracatın 13 Ağustos itibariyle 1 milyar doları aştığını dile getirdi...

Akdeniz'de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sayfasından edinilen bilgiye göre, Akdeniz Doğu Baseni'nde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Sarsıntı, 21,39 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Sebahattin Öztürk Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği toplantısında!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği aylık olağan toplantısına Antalya Valisi Sebahattin Öztürk katıldı. Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, AKTOB'un Erdal Tontu anısına, düzenlediği yemeğe katıldı.

Akdeniz Çivi, çelik beton çivisi üretimine hazırlanıyor!

Akdeniz Çivi, çelik beton çivisi üretimine hazırlanıyor. Türkiye'de bir ilke imza atmayı hedefleyen şirket, böylece dünyada kullanılan her türlü çiviyi kendi bünyesinde üretebilme potansiyeline ulaşacak.

Akdeniz'in en hızlı büyüyen ülkesi Yunanistan!

Akdeniz Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği (AKTOB) Ağustos bültenine göre Yunanistan, Akdeniz çanağındaki rakipleri arasında yılın ilk yarısında yüzde 17,07'lik turist artışı ile turizmde en hızlı büyüyen ülke oldu.

Kruvaziyer şirketleri Batı Akdeniz'e yükseldi!

İzmir'in Türkiye kruvaziyer pazarından aldığı payı koruduğunu belirten Demirtaş, buna karşın tüm Türkiye kruvaziyer pazarında bir düşüş olduğunu söyledi.Tüm Doğu Akdeniz'de yaşanan kruvaziyer turizmdeki düşüşün İzmir'i de etkiledi

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Ağustos bültenini açıkladı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Ağustos bültenini açıkladı. Buna göre, Türkiye'de kredi kardan ile yapılan turizme yönelik harcama 5 aylık dönemde yüzde 31 artarak 10.4 milyar liraya yükseldi.

Kruvaziyer turizminde Akdeniz limanlarında yüzde 37'lik düşüş var!

Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, yaptığı açıklamada, Akdeniz Otelciler Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, kruvaziyer gemi seferlerinde Akdeniz ve Ege limanlarında yüzde 37'lik bir düşüş olduğunu söyledi.

Antalya Muratpaşa'da binalar Akdeniz renklerine boyanacak!

Antalya'da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın "Binalarımızı Akdeniz renklerine boyayalım mı?" çağrısının yasal zemini hazırlanıyor. Belediye Meclisi'nde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün yazısı kabul edildi

Karadeniz, kruvaziyer turizminde Akdeniz ve Ege Bölgesi'ni geride bıraktı!

Karadeniz, Kruvaziyer turizminde Akdeniz ve Ege'yi geride bıraktı! Kruvaziyer seferlerinin Yüzde 50 'lik artışın yaşandığı Kuzey Karadeniz'deki olaylar nedeniyle güvenilir olan Güney Karadeniz'e kaydığı bildirildi

Karadeniz, kruvaziyer turizminde Akdeniz ve Ege'yi geride bıraktı!

Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Akdeniz Otelciler Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre,Kruvaziyer seferlerinin Kuzey Karadeniz'deki olaylar nedeniyle güvenilir olan Güney Karadeniz'e kaydığı bildirildi.

Karadeniz, kruvaziyer turizminde Akdeniz ve Ege'yi geride bıraktı!

Karadeniz, Kruvaziyer turizminde Akdeniz ve Ege'yi geride bıraktı! Kruvaziyer seferlerinin Yüzde 50 'lik artışın yaşandığı Kuzey Karadeniz'deki olaylar nedeniyle güvenilir olan Güney Karadeniz'e kaydığı bildirildi

akdeniz sahilyolu Haberi

akdeniz sahilyolu


Dik rampaları ve birbiri ardına sıralanan keskin virajları nedeniyle sürücülerin "çileli yol" yakıştırması yaptığı Mersin-Antalya karayolu, zaman zaman karşılıklı yönlerden gelen sürücülerin araçlarını durdurarak birbirlerine yol vermesini gerektiriyor.


İki il arasında güvenli yolculuk yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğünce 2003 yılında başlatılan Akdeniz Sahil Yolu projesi kapsamında çalışmalar sürüyor. 


Proje tamamlandığında hem Mersin-Antalya arasındaki mesafe 20 kilometre kısalacak, hem de virajlı yolların yerini bölünmüş yollar alacak. Mevcut haliyle 8 saat süren seyahat süresi de proje tamamlandıktan sonra 1-1,5 saat azalacak.


Antalya sınırındaki Kaledran köyü ile Mersin arasındaki 227 kilometrelik bölümün Karayolları 5. Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanına girdiğini ifade eden Hacak, "158 kilometrelik kısım tamamlandı. Kalan 69 kilometrelik bölümde 5 ayrı yerde çalışma sürüyor" dedi.


Karayolları 5. Bölge Müdür Yardımcısı Bülent Hacak, çalışmalarına başlanmış olan...