03 / 05 / 2024

Antalya Muratpaşa'da binalar Akdeniz renklerine boyanacak!

Antalya Muratpaşa'da binalar Akdeniz renklerine boyanacak!

Antalya'da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın "Binalarımızı Akdeniz renklerine boyayalım mı?" çağrısının yasal zemini hazırlanıyor. Belediye Meclisi'nde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün yazısı kabul edildi



Muratpaşa Belediyesi'nin ağuıstos ayı olağan meclis toplantısı, belediye konferans salonunda yapıldı. Meclis öncesi Ak Partili üyeler kendi sıralarına Filistin ve Türkiye bayraklarının yan yana olduğu standı bıraktı. Oturum boyunca israil'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin siyasi partiler konuşma yapmazken meclisin tamamlanmasıyla başlayan gündem dışı konuşmalar da tansiyon yükseldi. 


İlk olarak Ak Parti Grup Sözcüsü Cemal Öner söz aldı. Ardından söz alma sırası CHP'li üyelere geçti. Önce Mustafa Reşat Oktay, ardından Songül Başkaya konuştu. CHP'li üyeler, İsrail saldırılarını sert dille kınarken Ak Parti iktidarına yönelik eleştiriler de birbiri ardına dillendirildi.. 


Beyaz, kırmızı, mavi, san Toplantıda, Başkan Uysal'ın "Muratpaşa'mızdaki bütün binalarımızın yüzeylerini yüzde 75'i si'ıt beyaz, kalan alanlar üç ana renk, kırmızı, mavi, sarı olmak üzere yeniden boyayalım mı? 

Ne dersiniz? Bir yerinden başlasak iyi olmaz mı?" çağrısıyla ilgili yasal düzenlemenin de ilk adımı atıldı. İlçede görüntü kirliliğinin önlenmesi amacıyla çatı ve cephelerde estetik kararlar alınmasına ilişkin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün yazısı kabul edildi. 


Konu bir kez daha Meclis İmar Komisyonu tarafından değerlendirilecek, ardından tekrar meclis gündemine gelecek ve nihai karar verilecek. 


¦ ANTALYA DHA Hayvan Hakları Komisyonu tamam Mecliste ayrıca Hayvan Hakları Komisyonu kurulmasına da karar verdi. Komisyona CHP'li meclis üyeleri Mimar Sinan Özkan, Mahmut Yıldırım, Mutlugül Tarım ve MHP'li üye Mustafa Taşbaş seçildi. Ak Parti grubu 5 kişilik komisyon için önerdiği Ayşe Barçın'ı ise CHP'nin 4 kişi önermesi nedeniyle oylamaya dahi sokmadan geri çekti. 


Milliyet Akdeniz


Geri Dön