13 / 05 / 2024

Akfen 2014 yatırımları

Akfen 2014 yatırımları

Akfen, gündemdeki yatırımları gerçekleştirdiğinde memleketin ‘yurt kralı’ olmaya aday. Şirket, Ankara’da Hacettepe kampüsü içinde üniversiteyle ortak 125 milyon dolar yatırımla 7 bin 300 yataklı yurt yatırımı yapacak.

Gayrimenkul yatırımları arttı mı?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Orhan Bursalı, bugünkü köşesinde gayrimenkul alımlarının payının 2014’ten itibaren 4 milyar dolara çıktığını belirtti ve gayrimenkul yatırımlarını kaleme aldı. 

Akfen GYO, Isparta Yurt Yatırımları ve Masanda Turizm Yatırımları ile birleşti!

Akfen GYO, Isparta Yurt Yatırımları Anonim Şirketi'ni ve Masanda Turizm Yatırımları Anonim Şirketi'ni tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde "devir alınması" suretiyle, şirket bünyesinde birleşecek.

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

Yılın ilk çeyreğin büyüme rakamlarını yorumlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, inşaat yatırımları ile büyümenin hızlanacağını dile getirdi.

Akfen GYO Masanda Turizm Yatırımları'nı satın aldı!

Akfen GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Masanda Turizm Yatırımları A.Ş.'nin satın alınması hakkında açıklama yaptı.

Akfen GYO Masanda Turizm Yatırımları'nı satın aldı!

Akfen GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Masanda Turizm Yatırımları A.Ş.'nin satın alınması hakkında açıklama yaptı.

Akfen Gayrimenkul, Akfen GYO'nun Rusya'daki ve Hollanda'daki yatırımlarının ortağı oldu!

Akfen Gayrimenkul'ün Hollanda'da mukim bağlı ortaklıkları olan ve Rusya'da bulunan yatırımlarının maliyetlerin azaltılması için Rusya'daki yatırımları direkt olarak Akfen Gayrimenkul'ün ortaklığı haline getirildi.

Hamdi Akın: Yatırımlarımızda start up’ların payı artacak!

2021'de ciddi birleşme ve satın almalar olmasını bekleyen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, bu süreçte start up'lara yatırımların artacağını öngörüyor. Akfen'in de özellikle teknoloji ve biyokimya start up'larına yatırım yapacağını söylüyor.

Akfen Holding'in yatırımlarına 200 milyon dolarlık öz kaynak!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, enerji sektöründeki yenilenebilir enerji yatırımları için EBRD ve IFC ile sözleşme imzaladı. ''Ortaklık kapsamında sağlanacak 200 milyon dolarlık öz kaynağı projelerimiz ile önümüzdeki dönemde hayata geçireceğimiz projelerde kullanacağız''dedi.

Özel sektör inşaat yatırımları arttı!

Özel sektör inşaat yatırımları 2014 yılında yüzde 9.4 artış gösterirken sektör, 2015 yılında da büyümeye devam ediyor.

Özel sektör inşaat yatırımları büyümeye devam ediyor!

Özel sektör inşaat yatırımları 2014 yılında yüzde 9.4 artış gösterirken sektör, 2015 yılında da büyümeye devam ediyor.

Türkiye rüzgar yatırımlarında Avrupa'da 5'inci oldu!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliğinden, 2014 yılında rüzgar enerjisi yatırımlarında Türkiye 'nin, Avrupa 'da beşinci, dünyada onuncu sırada yer aldığı bildirildi.

Temiz enerji yatırımları arttı!

Yenilenebilir enerji yatırımları 2014’te yüzde 16 oranında artış göstererek 310 milyar dolara yükseldi. Yatırımlarını tetikleyen en önemli unsur ABD ve Çin’deki güneş enerjisi yatırımları oldu

Netsel Turizm Yatırımları değerleme raporu!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Netsel Turizm Yatırımları A.Ş 2014 Yıl Sonu değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Açıklama ve değerleme raporu şöyle...

Akfen 2014 yatırımları Haberi

Akfen 2014 yatırımları


Akfen Holding Murahhas Azası İrfan Erciyas verdiği rakamlara bakılırsa, Akfen, gündemdeki yatırımları gerçekleştirdiğinde memleketin ‘yurt kralı’ olmaya aday. Şirket, Ankara’da Hacettepe kampüsü içinde üniversiteyle ortak 125 milyon dolar yatırımla 7 bin 300 yataklı yurt yatırımı yapacak. 15-20 bin yatak kapasitesine kadar çıkacak. Isparta’da ikinci yurt yatırımı için fizibilite çalışması yapılıyor. O da bin 500 kişi kapasiteyle başlayacak. Erciyas’ın ifadelerine göre grubun yurt yatırım planı bununla sınırlı değil. Erciyas, “Yer, kapasite, talep çok önemli. Buldukça yapabiliriz. Bu işi geliştirmek istiyoruz” dedi. Grubun gündemindeki diğer önemli işler şöyle: Isparta hastanesi yatırımı başlıyor, Eskişehir sağlık kampüsü ihalesi takip ediliyor.


Mersin’de büyük bir doğalgaz çevrim santrali projesi gelişiyor. Akfen bu proje için yabancı ortak bakıyor. Adana’da kömür santralı projesi yürüyor. 


> İDO’dan başlayalım. CEO’nuz Süha...