21 / 05 / 2024

akfen gyo bağlı ortaklık açıklaması

akfen gyo bağlı ortaklık açıklaması

Akfen GYO bağlık ortaklık devriyle alakalı olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı.

Batı Ege GYO'nun halka arzında talep toplama yarın başlıyor! 290 milyon TL'lik sermaye artırımı!

Batı Ege GYO, şirketin yüzde 35,53'ünü halka arz ederek 290 milyon TL sermaye artırımı gerçekleştirecek. Batı Ege GYO'nun halka arzında talep toplama yarın başlıyor. 

Adra GYO Manisa projesi resmen başlıyor! Şehzadeler'e 628 konutluk yeni proje geliyor!

Adra Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın merakla beklenen Manisa projesi resmen başlıyor. Adra GYO Manisa projesinde 628 konut ve 15 adet dükkan bulunuyor.

Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat projesi resmen başlıyor!

Emlak Konut GYO tarafından Beşiktaş Akat projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat projesi resmen başlıyor. İşte ayrıntılar...

Referans Ümraniye projesi resmen başlıyor! Kiler GYO'dan Emlak Konut GYO arazisine 341 konutluk yeni proje!

Referans Ümraniye projesi resmen başlıyor. Emlak Konut GYO arazisinde hayata geçirilecek olan Kiler GYO-Biskon Yapı Referans Ümraniye projesi 593 milyon 677 bin 593 TL'ye mal olacak.

Akfen Karaköy Gayrimenkul, Eraysan'a ait fabrika binası ile arsasını satın aldı! 3,1 milyon Euro bedelle! 

Akfen GYO bağlı ortaklığı Akfen Karaköy Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat A.Ş. Eraysan'a ait fabrika binası ile arsasını 3,1 milyon Euro bedelle satın aldı. İşte ayrıntılar...

Akfen GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

Akfen GYO mevcut 900 milyon TL olan ödenmiş sermayesinin, emisyon primlerinden karşılanmak üzere 400 milyon TL artırılması ve 1 milyar TL olan Kayıtlı Sermaye Tavanının aşılarak 1 milyar 300 milyon TL'ye çıkarılmasına ilişkin SPK'ya başvuruda bulundu.

Akfen GYO'nun kira gelirleri yüzde 194 arttı!

Akfen GYO Eylül 2021'de 22 milyon TL kira geliri elde etti. Şirketin 2021'in ilk 9 ayındaki kira geliri 2020'ye göre yüzde 194 oranında arttı ve 123 milyon TL'yi aştı.

Emlak Konut GYO Vadi Evleri 1. Etap projesi başlıyor!

Emlak Konut GYO, Bahçekent'teki arsasında yeni projeye başlıyor. Vadi Evleri projesinin 1. etabının yer teslimi yapıldı. 

Akfen GYO sermayesini 900 milyon TL'ye çıkardı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar bugünkü köşesinde Akfen GYO'daki son durumu kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın '8 ayda özkaynağı 2.1 milyar, sermayeyi 900 milyon liraya çıkardık' başlıklı yazısı...

Hamdi Akın, Akfen GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Akfen GYO Yönetim Kurulu Başkanlığı için Hamdi Akın'ın, Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak Pelin Akın Özalp'in seçilmesine karar verildi. 

Akfen GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Akfen GYO'nun 2020 yılı için dağıtılabilir kar oluşmadığından, Yönetim Kurulu'nun 2021/10 sayılı kararı doğrultusunda kar dağıtımı yapılmaması hususu onaya sunuldu, 30.000 adet red oyuna karşılık 299.531.311 olumlu oy ile ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Akfen GYO 2020 yılı genel kurul toplantısı sonuçları!

Akfen GYO'nun 2020 yılı Pay Sahipleri Olağan Genel Kurul Toplantısı 21 Nisan 2021 tarihinde gerçekleşti. Toplantı sonuçları KAP'ta yayınlandı.

Akfen GYO 2020 yılı için kar payı dağıtmayacak!

Akfen GYO'nun 2020 yılı hesap dönemine ait finansal tablolarında dağıtılabilir kar oluşmadığından kar dağıtımı yapmayacak...

akfen gyo bağlı ortaklık açıklaması Haberi

akfen gyo bağlı ortaklık açıklaması

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bağlık ortaklık devriyle alakalı olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. İşte Akfen GYO'nun KAP açıklaması...


Açıklama:

Şirketimizin 21.03.2017 tarihindeki Özel Durum Açıklamasında; Yönetim Kurulumuzun 21.03.2017 tarihli toplantısında, Şirketimiz ve bağlı ortaklıklarının organizasyon ve yönetim yapısının sadeleştirilmesi ve ilişkili maliyetlerin azaltılması amacıyla, Şirketimizin %100 oranında hissesine sahip olduğu bağlı ortaklıklarından Hotel Development and Investment (HDI) B.V. hisselerinin tamamının yine Şirketimiz bağlı ortaklıklarından Akfen Gayrimenkul Ticareti ve İnşaat A.Ş.'ye devredilmesine oybirliği ile karar verildiği ve bu işlemle Şirketimizin tüm Rusya operasyonlarının aynı şirketin çatısı altında toplanmış olacağı duyurulmuştu. 

  

Söz konusu devir işlemi 27.03.2017 tarihinde tamamlanmış olup işlem Şirketimizin hisselerinin tamamına sahip olduğu iki bağlı ortaklığı arasında grup içi olarak gerçekleştirilmiştir. Şirketimiz (Akfen Gayrimenkul Ticareti ve İnşaat A.Ş. aracılığı ile dolaylı...