30 / 04 / 2024

Akfen GYO'dan bağlı ortaklık devri açıklaması!

Akfen GYO'dan bağlı ortaklık devri açıklaması!

Akfen GYO bağlık ortaklık devriyle alakalı olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı.



Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bağlık ortaklık devriyle alakalı olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. İşte Akfen GYO'nun KAP açıklaması...


Açıklama:

Şirketimizin 21.03.2017 tarihindeki Özel Durum Açıklamasında; Yönetim Kurulumuzun 21.03.2017 tarihli toplantısında, Şirketimiz ve bağlı ortaklıklarının organizasyon ve yönetim yapısının sadeleştirilmesi ve ilişkili maliyetlerin azaltılması amacıyla, Şirketimizin %100 oranında hissesine sahip olduğu bağlı ortaklıklarından Hotel Development and Investment (HDI) B.V. hisselerinin tamamının yine Şirketimiz bağlı ortaklıklarından Akfen Gayrimenkul Ticareti ve İnşaat A.Ş.'ye devredilmesine oybirliği ile karar verildiği ve bu işlemle Şirketimizin tüm Rusya operasyonlarının aynı şirketin çatısı altında toplanmış olacağı duyurulmuştu. 

  

Söz konusu devir işlemi 27.03.2017 tarihinde tamamlanmış olup işlem Şirketimizin hisselerinin tamamına sahip olduğu iki bağlı ortaklığı arasında grup içi olarak gerçekleştirilmiştir. Şirketimiz (Akfen Gayrimenkul Ticareti ve İnşaat A.Ş. aracılığı ile dolaylı olarak) HDI'nin sermayesinin tamamına sahip olmaya devam edecektir. İşlem ile ilgili danışmanlık ve değerleme masrafları, noter, sicil ve benzeri mutat masraflara ilişkin ödemeler dışında, grup dışına malvarlığı çıkışı olmamış ve Şirketimizin konsolide malvarlığında herhangi bir değişiklik meydana gelmemiştir.

  

HDI hisselerinin devir işlemi Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası (TSKB) tarafından hazırlanan ve bahsi geçen açıklamamızda yer alan değerleme raporundaki değer olan 16.036.630-Avro üzerinden Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin " İlişkili taraflarla gerçekleştirilecek işlemler " başlıklı 9. Maddesine uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Devir bedeli 10 yıl içerisinde ödenecek olup, bakiye tutara emsallere uygun oranda faiz işletilecektir.


Geri Dön