16 / 05 / 2024

Akfen Bağlı Ortaklık Birleşme Kararını açıkladı!

Akfen Bağlı Ortaklık Birleşme Kararını açıkladı!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre Bağlı Ortaklık Birleşme Kararının açıkladı.



Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yapılan açıklama şöyle;

15.12.2015 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformunda, European Bank For Reconstruction and Development (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ("EBRD")'nin, Şirketimiz Akfen Holding A.Ş. ("Akfen Holding" veya "Şirketimiz")'nin bağlı ortaklığı olan; hidroelektrik üretim santrali yatırımı yapan özel amaçlı şirketlere sahip Akfenhes Yatırımları ve Enerji Üretim A.Ş. ("Akfenhes"), rüzgar enerjisi santrali yatırımları yapmakta olan özel amaçlı şirketlere sahip Akfenres Rüzgar Enerjisi Yatırımları A.Ş. ("Akfenres") ve güneş enerjisi santrali yatırımları yapmakta olan özel amaçlı şirketlere sahip Karine Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ("Karine GES")'ne yatırım yapması ile ilgili görüşmelerin sonuçlandığı ve bu çerçevede 14 Aralık 2015 tarihinde, EBRD ile Şirketimiz, Akfenhes, Akfenres, Akfen Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş.  ("Akfen Toptan") ve Karine GES arasında, Subscription Agreement (Katılım Sözleşmesi), EBRD ve Şirketimiz arasında  Shareholders Agreement (Ortaklık Sözleşmesi) imzalandığı; Akfenres, Akfen Toptan ve Şirketimize devrinin ardından Karine GES ile Akfenhes'in bir çatı altında toplanarak, yenilenebilir enerji şirketinin yapılandırılacağı ve EBRD tarafından bu şirkete %20 oranında ortak olunacağı açıklanmıştır. 


Sözkonusu yapılanma çerçevesinde bağlı ortaklıklarımız Akfenhes ve Akfenres'in, 14.01.2016 tarihlerinde aldıkları Yönetim Kurulu Kararlarına istinaden Türk Ticaret Kanunu ("TTK")'nun 136 ila 138. Maddeleri hükümleri ile 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19 ve 20. Maddeleri hükümleri dairesinde Akfenres'in tasfiyesiz ve bir bütün (kül) halinde Akfenhes'e katılması suretiyle birleşme ve Akfenhes'in ünvanının Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş. olarak değiştirilmesi işlemlerine başlanmıştır.





Geri Dön